22 mai 2015

HYTTEBURGER med bacon & cheddar ♫


I dag ble det en sen, men god, solid lunch i fjellheimen.
Det ble ikke noen middag etter denne solide porsjonen, kun litt ost & kjeks til kveldskosen.

Knallgode burgere av karbonadedeig, servert med søtpotetfrites  🌿
Bacon og søtpotet steker du i stekeovn -enkelt og greit !

Solid og godt måltid ♫
- ' Du 'kæn eta hytteburger heme æltså. Treng ikke dra på hytta for å eta ' !😃

Til 4 burgere trenger du:
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 egg
  • 1/2 rødløk
  • 2 ss soyasauce
  • Salt
  • Pepper
  • Stekesmør
  • 4-8 skiver bacon
  • 4 stk hamburgerbrød
  • Cheddar
  • Salat
  • Avokado
  • Tomat
  • Heinz ketchup
Søtpotetfrites:
  • 400 g søtpotet
  • 1 eggehvite
  • Salt
  • Pepper
  • Rapsolje
Sånn gjør du:
  1. Skjær søtpotet i 1 centimeter tykke strimler og vend dem i lett pisket eggehvite.
  2. Fordel strimlene jevnt utover på et bakepapir, krydre med salt, pepper og ha litt olje over.
  3. Stek i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter.
Bacon:
Forvarm stekeovn til 175 grader, innstilling 4-5 på gassovn.
Legg baconet på en stekeplate i ovnen på bakepapir.
Det vil ta ca.15 minutter å få stekt baconet, men følg med - alle ovner er ulike.
Jeg har gassovn, med kun undervarme, så jeg stekte bacon sammen med søtpotetene.
Bacon øverst og søtpotet nederst, på innstilling 6. Ble ferdig samtidig.

Burger:
Bland sammen karbonadedeig, egg, finhakket rødløk, soyasaus, salt og pepper.
Stek hamburgere i 3 minutter på hver side.
Stek videre under lokk på svak varme i 5 minutter, legg på ost de siste minuttene.

Legg salat på hamburgerbrød, legg på burger med cheddar, ketchup, bacon, avokado og tomater i skiver. Server burgere med søtpotetene.

Spis & Nyt ♫♪

Søtpotet

Bacon

Cheddar, salat, tomat og avokado med litt sitronsaft, så den ikke blir brun.


Heggsetera i Sør Fron

Heggsetra Sør Fron !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF