11 mai 2015

Lapskaus med rester av skinkestek !!


Ordet «lapskaus» kommer fra engelsk 'lobscouse'.
'Lob' betyr klump og 'couse'  betyr rett. Oversatt blir det da 'klumpete rett' c",)

I går var det skinkestek til søndagsmiddag, ble som vanlig igjen litt rester.
Brukte det jeg hadde av grønnsaker, rester av skinkestek, kjøttfond, krydder og urter.

Andre kjøttrester eller pølser kan selvsagt også brukes i lapskaus.

Til 6 porsjoner:
  • 500 g rester av skinkestek
  • 800 g poteter
  • 500 g gulrot
  • 1 stk løk
  • 1 stk pastinakk
  • 1/2 purre
  • 2 beger kjøttfond eller 2 kjøttbuljongterninger
  • 2 ts provence-krydder
  • Ca. 1 liter vann
  • Salt
  • Pepper
  • Soyasaus
  • Persille
Sånn gjør du:
  1. Skrell poteter, gulrøtter og pastinakk. Skjær dem i terninger, skjær pastinakk i litt mindre biter enn potet og gulrot. Grovhakk løk og skjær purre i ringer.
  2. Legg grønnsakene i en kjele, hell på vann, så det såvidt dekker grønnsakene.
  3. Tilsett kjøttfond/buljong og provence krydder.
  4. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene nesten er møre, 15-20 minutter.
  5. Tilsett skinkesteken, skjært i biter og la det småkoke i ytterligere 5 minutter.
  6. Smak til med salt, pepper og en skvett soyasaus.
  7. Dryss over hakket persille ved servering.
Middagen er servert !


Ingredienser til Lapskaus med rester av skinkestek !
Lapskaus med rester av skinkestek !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF