Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 19. juni 2015

Grillet marinert fårefilet ♫♪


Servert med grillet grønnsaker & fløtegratinerte poteter
Skikkelig snaddermat på grillen ♫♪

Lam og fårekjøtt = en smak av norsk natur !
Norsk lammekjøtt er av ypperste kvalitet, ikke rart da de fleste beiter i utmark, smaken varierer, sies det, om det er lam som har beitet på fjellet, ved kysten eller spist lyng på innlandet.
Her har jeg kjøpt ferdig marinert fårefilet, men du kan også marinerer den selv med masse krydder, urter og rødvin, men det er lettere å få tak i ferdig marinert, nå i disse grilltider.

Spis & Nyt ♫♪
Du trenger:
  • Fårefilet, marinert
  • Fløtegratinerte poteter *
  • Squash
  • Paprika
  • Rødløk
  • Minimais
  • Sopp
  • Cherrytomater
  • Frisk basilikum
  • Frisk bladpersille
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
1) Start med potetene, de tar lengst tid, om du velger og lage den selv fra bunn, som du finner oppskrift på her. Beregn tiden etter hvilken type du velger. Det tar ca. 30 minutter fra du setter grønnsakene på grillen til retten er ferdig.

2) Ta kjøttet ut av kjøleskapet en halvtime før det skal legges på grillen, så det får temperert seg.  Beregn 150-200 gram per person.

3) Skjær opp grønnsaker. Her kan du bruke det som du liker, fint å få ryddet opp i grønnsaks-skuffen, men husk at rotgrønnsaker trenger lengre steketid så skjær dem i mindre biter, hvis du bruker rotgrønnsaker. Legg dem i en aluminumsform med tett bunn.
Krydres godt med salt og pepper. Hell over litt olje.
Dryss over litt friske urter hvis du har.
Grilles på direkte varme i ca. 20 minutter under lokk, vend litt på dem i løpet av steketiden.
Når grønnsakene har stått i grillen i ca. 12 minutter begynner du og grille fårefileten.

4) Grill fårefilet på varm grill på direkte varme ca. 2 minutter på hver side.
Etterstek på indirekte varme under lokk i ca. 7-8 min til kjernetemperaturen er 60 °C.
Bruk gjerne ett steketermometer.
La kjøttet hvile litt før det skjæres i skiver.

Brunes på varm grill på direkte varme, 2 minutter på hver side ♫

Grilles på indirekte varme til den er på 60 grader ♫

Pietro di Campo Silenzio Barbera
En billig, men veldig god Italiener !




  • Farge: Middels dyp blårød.
  • Lukt: Fruktig aroma preget av kirsebær og urter, antydning til karamell.
  • Smak: Saftig fruktighet, preg av røde bær og urter, frisk ettersmak.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Storfe   Småvilt og fugl  
  • Land/distrikt: Italia, Piemonte
  • Årgang: 2013/2014
  • Råstoff: Barbera 100%
  • Metode: Druene presses og fermenteres på temp.kontr. ståltanker i 8-10 dg. Lagres i 6 md før tapping.
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 5,00 g/l Syre: 6,00 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent: Pietro di Campo

  • 
    Grønnsaker klare til grilling ! Ser det ikke godt ut ♫
    Hvis du ikke liker at kjøttet ikke er gjennomstekt kan du, under tvil, grille det lenger, men da blir det fort tørt !

    
    Nom Nom !! ♫

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar