Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 5. juni 2015

Hvit asparges med røkelaks & frisk hvitvinsaus ✿


Nå er det endelig sesong for hvit asparges, den de fleste forbinder med hermetisert asparges,
men den er 100 ganger bedre fersk !!
Sesongen er kort - så pass på nå !
Grønn og hvit asparges er den samme planten. Grønn asparges vokser og høstes over bakken, mens hvit vokser og høstes under bakken. Hvit asparges dyrkes beskyttet og tildekket med jord i hele vekstperioden og høstes når spissen kommer opp til overflaten.

Spis & Nyt

Oppskrift på en nydelig forrett til 4 porsjoner får du her:
Du trenger :
  • 500 g hvit frisk asparges
  • 100 g røkelaks
  • Hvitvinsaus *
Fremgangsmåte:
  1. Skrell aspargesen. Bruk en potetskreller eller aspargesskreller. 
  2. Skjær av de nederste 2-3 cm på aspargesene.
  3. Kok opp rikelig med vann i en romslig kjele. 
  4. Tilsett 2 ts salt og 1 ts sukker pr. liter vann. 
  5. Legg i aspargesene og kok dem knapt møre i ca. 5 minutter, avhengig av tykkelsen.

Hvitvinsaus:
  • 2 eggeplommer
  • 2 ss tørr hvitvin
  • 1 ss limesaft
  • 1 dl crème fraîche lett
  • Salt
  • Hvit pepper
Sånn gjør du:
  1. Rør sammen eggeplommer, hvitvin og limesaft i en bolle. 
  2. Sett den over en kjele med kokende vann.
  3. Rør hele tiden til blandingen tykner. 
  4. Ta bollen opp av vannbadet og rør inn crème fraîche. 
  5. Smak til med salt og pepper.
Bon Appetit ☆҉‿↗⁀☆
Klar til servering ! 

Visper sausen og koker asparges

Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar