05 juni 2015

Pizzasnurrer med skinke ♫


Pizzasnurrer er enkelt og godt !
Kjempe-populært innslag til nistekurven når man er ute på tur, en overraskelse i matboksen på skolen, - eller som kveldskos 

Her er en enkel oppskrift med halvgrov deig og mager kokt skinke.

Oppskriften er til ca. 18 pizzasnurrer.



Deig:
  • 2 1/2 dl vann
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 1 ss olje
  • 1/2 ts salt
  • 1 1/2 dl sammalt hvete
  • Ca. 5 dl hvetemel
  1. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett fingerlunket vann, 37ºC, rør til gjæren er oppløst.
  2. Tilsett olje og salt.
  3. Rør inn sammalt mel. 
  4. Tilsett litt og litt av hvetemelet. Elt deigen til den er passe fast.
  5. Dekk bakebollen med ett rent kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter, på et lunt sted.
Pizzasaus:
  • 1 Box tomater med basilikum og oregano
  • 4 ss tomatpurè
  • Salt
  • Pepper
  • En neve frisk basilikum, grovhakket eller 1-2 ts tørket.
  1. Kok opp tomater, tomatpure, basilikum og smak til med salt og pepper.
  2. Kokes i ca. 20 minutter.
  3. Bruk gjerne en stavmikser, når sausen er ferdig kokt, for å få fin konsistens.
Pizzafyll:
  • 200 g skinke, skåret i biter eller bruk ferdig smårettskinke.
  • 4 dl revet hvitost
Sånn gjør du: 
  1. Rull deigen til en pølse, og kjevl den ut til en tynn avlang firkant. Pass på og bruk nok mel under, så den ikke fester seg til bordet når du skal rulle den sammen.
  2. Smør pizzasausen utover og legg på skinke
  3. Rull sammen deigen til en tykk pølse. 
  4. Skjær pølsen i ca. 2 cm tykke skiver. 
  5. Legg skivene på en stekeplate med bakepapir. Husk at de hever seg, så ikke legg dem for tett sammen. Viser til bildene, før og etter steking !
  6. Dryss på et tykt lag med ost. 
  7. La dem etterheve i ca. 20 minutter. 
  8. Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter på 225 °C.
COOP Extra har intervjuet meg om pizzasnurrer i linken 👉 her.


Ferdig stekt !

Snart klare til etterheving og steking !

Under arbeid c",)

Pizzadeig og pizzasaus
Spis & Nyt ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF