Dagens middag er rester av søndagsmiddagen, bayonneskinke som i sommer går under navnet sommerskinke.
Jeg hadde også igjen kokte poteter, som jeg stekte i en stekepanne med litt smør og krydret med salt, pepper og paprikakrydder.
Enkel og god middag ♫♫♥
Du trenger til 4 porsjoner:
- 1 stk blomkål
- 1 stk løk
- 6 dl vann
- 1 stk hønsebuljongterning eller kyllingfond
- ca. 400 g skinke
- Frisk persille, til pynt
Sånn gjør du:
Saus- Del blomkålhodet i buketter.
- Grovhakk løken.
- Kok blomkål og løk i vann tilsatt buljongterning/fond til det såvidt er mørt.
- Sil av og ta vare på 2 dl av kokevannet.
- Lag sausen.
- Skjær skinke i biter.
- Bland blomkål og løk med skinke og ha dette i en ildfast form.
- Hell sausen i formen.
- Dryss over resten av osten.
- Stekes ved 225 grader i ca. 20 minutter.
- Dryss over litt persille ved servering.
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 2 dl kraft fra koking av blomkålen
- 3 dl melk
- 300 g ost, revet
- Salt
- Pepper
- Smelt smøret i en tykkbunnet kjele.
- Rør inn mel og spe med melk, litt og litt omgangen under omrøring.
- Tilsett 2 dl kraft/blomkålvann.
- La sausen småkoke i 5 minutter.
- Trekk kjelen av varmen og rør inn 200 g ost.
- Smak sausen til med salt og pepper.
Nydelig <3
SvarSlettTakk :)
SlettMums.. varmer en Normann hjerte i Danmark 👍🏼😘
SvarSlettTakk, det var hyggelig å høre :)
SlettDette blir spennende :). Skal lage det til middag i dag 10/5-20.
SvarSlett