Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 3. juli 2015

Gratinert blomkål med spekeskinke & jordbær ♪♫


Nå er det nydelige, ferske, norske blomkål og jordbær i butikkene
Gratiner blomkålen i ovn og server den med spekeskinke, godt brød og noen gode norske jordbær 🍓
En fantastisk sommermiddag - enklere blir det ikke ♪♫

Du trenger:
  • 1 stk blomkål
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 3 dl revet ost
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • Persille
  • 200 g spekeskinke
  • Brød
  • Jordbær
Sånn gjør du:
  1. Sett ovnen på 250 °C / Innstilling 7 på gassovn.
  2. Skjær blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Bukettene skal ikke bli for myke. 
  3. Hell av vannet.
  4. Smelt smør i en kjele og visp inn hvetemel. 
  5. Spe med melk, litt og litt om gangen.
  6. Ha i nesten all osten, og rør til sausen er glatt. 
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Legg kokt blomkål i en ildfast form. 
  9. Hell sausen over, dryss på resten av osten og gratiner i ca. 15 minutter.
  10. Dryss over litt frisk persille ved servering.
  11. Server blomkålgratengen med god spekeskinke, godt brød og gode jordbær
  12. Spis & Nyt ♪♫

Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna

Ung, ren og saftig, preg av røde og mørke bær, innslag av urter, frisk ettersmak




  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Aroma med fint preg av røde bær og urter.
  • Smak: Ung, frisk og saftig, preg av røde bær og urter.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Storfe   Lam og sau  
  • Land/distrikt: Italia, Piemonte, Øvrige
  • Årgang: 2010
  • Råstoff: Barbera 100%
  • Innhold: Alkohol 13,50% Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,80 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring

  • Blomstene på fjellet er formet som klokker og stjerner.
    Sagnet sier at det er fordi vidda ligger så nær himmelen.

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar