Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 17. juli 2015

Marinerte kyllingbryst med potetsalat !


Nydelig sommermat
Litt kaldt og litt varmt, litt friskt og grønt og litt søtt og syndig !
Jeg serverte retten med vannmelon, som alltid er godt tilbehør til grillmat.


Du trenger til 4-6 porsjoner:
  • 6 stk kyllingfilet
Marinade:
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss spisskummin
  • 4 ss chilisaus
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 ss solsikkeolje
  • 1 ts salt
Potetsalat:
  • 900 g poteter
  • 150 g fetaost
  • 1/2 bunt asparges
  • 1/2 bunt vårløk
  • 2 ss kapers
  • Oliven
Vinaigrette:
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 3 ss solsikkeolje
  • 1/2 ts salt
  • 1 fedd presset hvitløk
  • 1 ts sitronsaft
Fremgangsmåte:
  1. Bland sammen alt til marinaden.
  2. Legg kyllingfiletene i en bolle, hell i marinaden og bland alt godt sammen.
  3. Dekk bollen med plast og la det ligge i kjøleskapet noen timer. Jeg marinerte dem i 3,5 time.
  4. Kok poteter og avkjøl.
  5. Skrell dem, hvis nødvendig, jeg brukte nypoteter og serverte dem med skallet på. Skjær dem i biter og legg dem i en bolle eller på ett stort fat.
  6. Forvell asparges i kokende vann i 2-3 minutter, legg dem over i iskaldt vann og avkjøl dem.
  7. Skjær ost i terninger, asparges i litt store biter og vårløk i strimler.
  8. Legg vårløk og asparges over potetene.
  9. Rør sammen dressingen og hell den over salaten.
  10. Dryss over kapers og legg på oliven og fetaost.
  11. Grill kyllingen ca. 3 minutter på hver side på direkte varme, grill videre på indirekte varme i 10 minutter.


Potetsalat
Grilling av kyllingfilet, den setter seg ofte fast i grillen under steking,
men 'løsner' igjen når den har fått stekeskorpe.

Marinering av kylling


Ingredienser


Spis & Nyt ♫ ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar