Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

torsdag 16. juli 2015

Sjokoladekake i langpanne ♥


Denne kaken lagde jeg ofte før, når ungene var små. Det er ikke såååå lenge siden, men
nå har jeg blitt mormor, så det har tydeligvis gått noen år  ♥
Hadde ofte en kakeboks med sjokoladekake, skjært i biter stående i kjøleskapet.


Sjokoladekake:
  • 6 egg
  • 550 g sukker
  • 500 g hvetemel
  • 330 g smør
  • 3 ts bakepulver
  • 4 ts vaniljesukker
  • 4 ss kakao
  • 3 dl lett melk
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret, tilsett melken.
  2. Visp egg og sukker til eggedosis.
  3. Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakao.
  4. Sikt og rør melblandingen i eggedosisen, vekselvis med melk/smør, litt og litt omgangen.
  5. Hell deigen i bakepapirkledd eller smurt langpanne.
  6. Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 °C i ca. 35 minutter.
  7. Sjekk med en strikkepinne eller fyrstikk om kaken er stekt, stikk den i kaken og fester ikke kaken seg på pinnen er den ferdig.
  8. Avkjøles til den er lunken, før glasuren smøres på.

Sjokoladeglasur:
  • 100 g smør
  • 400 g melis
  • 4 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakao
  • 6 ss varm kaffe
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret.
  2. Tilsett vaniljesukker og kakao, røres godt sammen.
  3. Rør inn melis og kaffe, vekselvis, litt og litt om gangen.
  4. Tilsett sjokoladeglasuren på kaken, mens kaken fremdeles er litt lunken.
  5. Avkjøl kaken helt.
  6. Nå kan du skjære den i firkanter og oppbevare den i kjøleskapet i en tett boks.

Tips:
Sjokoladestykkene kan også fryses.
Kaken kan selvfølgelig også serveres hel og pyntes med kakestrøssel, godteri eller kokos.

Klar til steking !

Ferdig stekt sjokoladekake !

Sjokoladekake med sjokoladeglasur og strøssel
Masse god sjokoladekake !!!

Spis & Nyt
Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar