Denne kaken lagde jeg ofte før, når ungene var små. Det er ikke såååå lenge siden, men
nå har jeg blitt mormor, så det har tydeligvis gått noen år ♥
Hadde ofte en kakeboks med sjokoladekake, skåret i biter stående i kjøleskapet.
Sjokoladekake:
- 6 egg
- 550 g sukker
- 500 g hvetemel
- 330 g smør
- 3 ts bakepulver
- 4 ts vaniljesukker
- 4 ss kakao
- 3 dl lett melk
- Smelt smøret, tilsett melken.
- Visp egg og sukker til eggedosis.
- Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakao.
- Sikt og rør melblandingen i eggedosisen, vekselvis med melk/smør, litt og litt omgangen.
- Hell deigen i bakepapirkledd eller smurt langpanne.
- Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 °C i ca. 35 minutter.
- Sjekk med en strikkepinne eller fyrstikk om kaken er stekt, stikk den i kaken og fester ikke kaken seg på pinnen er den ferdig.
- Avkjøles til den er lunken, før glasuren smøres på.
Sjokoladeglasur:
- 100 g smør
- 400 g melis
- 4 ts vaniljesukker
- 2 ss kakao
- 6 ss varm kaffe
- Smelt smøret.
- Tilsett vaniljesukker og kakao, røres godt sammen.
- Rør inn melis og kaffe, vekselvis, litt og litt om gangen.
- Tilsett sjokoladeglasuren på kaken, mens kaken fremdeles er litt lunken.
- Avkjøl kaken helt.
- Nå kan du skjære den i firkanter og oppbevare den i kjøleskapet i en tett boks.
Tips:
Sjokoladestykkene kan også fryses.
Kaken kan selvfølgelig også serveres hel og pyntes med kakestrøssel, godteri eller kokos.
Klar til steking ! |
Ferdig stekt sjokoladekake ! |
Sjokoladekake med sjokoladeglasur og strøssel |
Masse god sjokoladekake !!! |
Spis & Nyt ♥ |
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar