14 august 2015

Chili Con Carne ♫ -på hyttevis !


Chili con carne betyr chili med kjøtt 🍂
En av verdens mest kjente gryteretter, mange tror det er meksikansk mat, men det er det ikke. Den kommer fra Amerika, mest sannsynlig fra Texas.

Helt, herlig, enkel, varmende hyttemat !
Du kan gjerne gjøre den litt mer spennende med hvitløk, forskjellige typer bønner osv..., men på hytta er det helt greit med litt færre ingredienser å bære med seg i sekken !

Til 6 porsjoner trenger du:
  • 800 g karbonadedeig
  • 2 stk finhakket løk
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 800 g hermetiske tomater
  • 400 g brune bønner
  • 1 stk rød paprika i biter
  • 1 stk gul paprika i biter
  • 2 ts chilipulver
  • 2 ts malt spisskummen
Sånn gjør du:
  1. Brun karbonadedeigen i to omganger, ta det over i en kjele.
  2. Stek løk i en stekepanne før du blander det med kjøttet.
  3. Hell over tomatene, bland inn chili, bønner, paprika og krydder.
  4. La det koke lenge, gjerne en time eller to.
  5. Gå en tur i fjellet !
  6. Server chili con carne med tortillachips og små tomater.
Fikk besøk av far i dag, en sprek 83 åring !! Her er vi på vei til Svarthammern, min brors hytte !

Koking pågår !


Spis & Nyt ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF