05 august 2015

Dampet kinakål med urtesaus & reker !


Kinakål er godt kjent i Norge, men nordmenn flest tenker på den kjedelig salaten vi får servert på de fleste gatekjøkkener rundt omkring. Kinakål er kål, ikke salat !!
I Kina, kinakålens hjemland blir den som regel brukt i wok og dampet i varmretter.
Den trenger veldig kort koketid, 4 minutter er nok.
Gi kinakålen en liten opptur du også !


Til 4 porsjoner trenger du:
Dampet kinakål:
  • 1 kinakål
  • 3 dl vann
  • Salt
  • 1 kg reker med skall

Urtesaus:

  • 3 dl lett melk
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 1 fedd knust hvitløk
  • 2 ss hakket persille
  • 2 ss hakket koriander
  • 2 ss hakket dill
  • 1-2 dl kinakålkraft
  • Salt
  • Pepper
  • 2 dl revet mozzarella
Sånn gjør du:
Skrell rekene, sett dem i kjøleskapet.

Urtesaus:
  1. Smelt smøret i en kjele, tilsett melet og rør godt.
  2. Spe med melken, litt og litt omgangen.
  3. Tilsett hvitløken i sausen.
  4. Kok sausen over svak varme i ca. 5 minutter. (Nå kan du begynne og koke kinakålen)
  5. Spe med kinakålkraften. 
  6. Tilsett urtene og bland alt godt sammen.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Tilsett revet ost helt til slutt.
Tips: Hvis du ønsker en saus med færre kalorier: kok opp 2,5 dl av melken, lag en jevning av de resterende 0,5 dl melk og hvetemelet. Rør inn jevningen, i den kokte melken  i en tynn stråle mens du rører konstant.

Dampet kinakål:
  1. Del kinakål i 4 båter. 
  2. Hell vann og salt i en vid kjele, kok opp og legg i kinakålen. Hvis den er veldig stor, trenger du ikke bruke hele kålen.
  3. Legg lokk på kjelen og la kinakålen dampe i 4 minutter. 
  4. Sil av vannet, men ta vare på det, du trenger og spe litt kokevann i sausen.
Server dampet kinakål med urtesausen og reker.
Kan gjerne serveres med godt brød.

Ingredienser !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF