Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

tirsdag 11. august 2015

Dobbel Lasagne al forno med bechamel og kjøttsaus !


Den mest kjente retten med lasagne kalles gjerne lasagne al forno, som betyr ovnsbakt lasagne.
Den består av to sauser:
bechamelsaus og en saus med kjøtt og tomat, som legges lagvis med pastaplater. 

Dette er en av mine favoritter -og ikke bare min, de fleste 'digger' denne.
Her en en oppskrift til ca. 10 porsjoner -og les porsjoner, ikke personer, mange som gjerne vil 
ha 'en dobbel en'.


Du trenger:
  • En stor ildfast form
  • Lasagneplater
  • 5 dl revet ost, til topping
Kjøttsaus:
  • 800 g kjøttdeig
  • 1-2 gule løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 bokser hakkede tomater med basilikum og oregano
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 dl vann
Bechamelsaus:
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 8 dl lett melk
  • 2 dl revet ost
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts revet muskatnøtt
Fremgangsmåte:

1) Hakk løk, ganske finhakket.
Stek kjøttdeig i smør eller olje.
Tilsett løk og la det surre litt.
Tilsett de øvrige ingrediensene og la det småkoke i 15 minutter.

2) Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter.
Tilsett revet ost og krydder, bland alt godt sammen.

3) Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form.
Begynn med kjøttsaus, lasagneplater, ostesaus, kjøttsaus...
Dryss over revet ost.

4) Stekes i stekeovn på 225° C i ca. 35 minutter.
La lasagnen hvile noen minutter før servering.


5) Serveres med en god salat !


Ferdig stekt !


Klar til steking

Montering av lasagne
 
Ingredienser
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar