Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 29. august 2015

Fårikål med hvitløk og chili ♫♪


Fårikål vil mange kalle for Norges nasjonalrett !
Her i fjellheimen i Gudbrandsdalen går sau og lam på fjellbeite, blir en ekstra god smak på dem !

Blande chili og hvitløk i fårikål er vel nesten like ille som å banne i kirka, men jeg tar sjansen.
Kålen blir hos mange nesten 'borte' i gryta, men det er jo nesten den som er best,
så jeg bruker masse kål.
Satt på kjelen jeg -og gikk en fjelltur, mens lammet koste seg på ovn !!
De vanlige kokte potene ble byttet ut med hasselback poteter, så enkelt men SÅ mye bedre.
Det var den beste fårikålen min kjære noen gang har spist 
Det vart stære godt - Ha ti døkk !!


Du trenger til to sultne ulver:
  • 1 kg fårikålkjøtt av lam
  • 1 stk middels stor hodekål
  • 1 chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ts salt
  • 1-2 ss hel pepper
  • 5 dl vann
Sånn gjør du:
  1. Del hodekålen i båter.
  2. Hakk hvitløk og chili. Hvitløken ble kokt bort i gryten, men ga en utrolig god smak.
  3. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte, kjøtt nederst.
  4. Krydre med salt, pepper, chili og hvitløk mellom lagene.
  5. Hell på vann.
  6. Kok opp og la fårikålen småputre på svak varme til kjøttet løsner fra beina, ca. 2-3 timer.
Fårikålen serveres rykende varm med hasselback poteter, som du finner oppskrift på her.
Den kan selvfølgelig også serveres med kokte poteter, hvis du foretrekker det.

Hasselbackpoteter klare til steking.

Dagens vin er en Ripasso, den passer godt til fårikål, den er fyldig og en anelse søt.
Corte Giara Valpolicella Ripasso 2013


  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Aroma preget av mørke bær og tørket frukt, innslag av krydder og fat.
  • Smak: Bløt og sødmefull, innslag av vanilje og krydder, svakt bitter ettersmak.
  • Råstoff: Corvina 70%, Rondinella 30%
  • Metode: 11 md. fatlagring og 2 md. flaskemodning før salg.
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 5,00 g/l Syre: 5,80 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent: Corte Giara




  • Ingredienser til fårikål

    Rett utenfor hytteveggen i juni, mens de fremdeles var små !

    Det finnes alltid ett sort får i familien, grom da !!

    Koser seg på beite på Heggsetra !
    Spis & Nyt  

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar