Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

tirsdag 4. august 2015

Flat iron steak i tortilla wraps ♫


Flat iron steak skjæres ut av bogen på storfe.
Det er kjempemørt, nydelig kjøtt, som passer ypperlig på grillen, men kan også stekes i stekepannen.
Gjør det enkelt i dag og serverer den i tortilla, med hjemmelaget potetsalat og sopp.


Til 4 porsjoner:
  • 600 g flat iron steak
  • Solsikkeolje
  • Pepper
  • Salt
  • 200 g sopp
  • 4 tortilla wraps
  • Potetsalat *
  • 1/2 agurk
  • 2 tomater
  • Ruccola

Fremgangsmåte:
  1. Lag først potetsalaten, som du finner oppskrift på her. Du kan selvfølgelig bruke ferdig potetsalat, hvis du ønsker det.
  2. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal tilberedes.
  3. Skjær sopp i skiver, legg dem i en aluminumsform og hell over litt olje, krydre med salt og pepper. Grill soppen i ca. 10 minutter. Den kan også stekes i stekepanne.
  4. Gni kjøttet inn med solsikkeolje og masse knust svart pepper.
  5. Grill kjøttet, 2-3 minutter på hver side på sterk varme. Grill den videre på indirekte varme til du ser kjøttsaften pipler opp, da snur du den og griller den videre på den andre siden til du ser kjøttsaften pipler opp. Da er biffen medium, som anbefales på denne strykningsdelen.
  6. La den hvile i 10 minutter før den skjæres opp i strimler.
  7. Smør potetsalat utover på en tortilla.
  8. Skjær iron steak opp i strimler og legg det på tortillaen med stekt sopp, tomat og agurk i skiver og ruccola.
  9. Rull tortillaen godt sammen.

Klar til servering

Grilling av sopp og flat iron steak

Ingredienser til Flat iron steak i tortilla wraps ♫
Tips til steking i stekepanne:
  1. Stek kjøttet, 2-3 minutter på hver side på sterk varme. Stekepannen må være skikkelig varm før du legger i kjøttet. Du trenger ikke ha olje eller smør i pannen.
  2. Tilsett en god 'klump' smør i pannen, sett ned varmen litt og stek den videre mens du øser smøret over kjøttet. Når det så vidt pipler litt kjøttsaft opp på oversiden snur du den og steker videre til kjøttsaften pipler opp. Da er biffen medium, som anbefales på denne strykningsdelen.
  3. La biffen hvile i 10 minutter før den skjæres opp i strimler. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar