Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

tirsdag 29. september 2015

Crock-Pot svinegryte i hot tomatsaus !

OBS : Inneholder produktplassering !

Varmende, smaksrik god gryte !!
Varmen kommer fra Sabal Olek, en sterk tykk kryddersaus, som i hovedsak består av HOT chili.
Den blir mye brukt i asiatisk mat, men passer også ypperlig til å gi gryter og supper en ekstra 'puff'

Jeg tilberedte retten i en  Crock-Pot fra KitchenTime
Crock-Pot = slow cooker - langsom mat !
Det er en elektrisk gryte, som koker maten på lav varme over lang tid.
En Crock-Pot består av et varmeelement, i den sitter en emaljert keramisk kjelesom er enkel å holde ren, det følger med lokk, tre sleiver og oppskriftshefte.

Etter 8 timer på LOW - Mørere kjøtt finnes neppe og gulrøttene er akkurat passe kokt !!
Retten kan tilberedes før du reiser på jobb og skole -eller hvis du skal tilbringe dagen langt unna kjøkken og komfyr.
Har du dårlig tid på morgenkvisten, skjærer du opp kjøtt og grønnsaker kvelden før, oppbevarer ingrediensene adskilt i plast i kjøleskapet og 'kaster' det i gryta for du forsvinner ut døra.
Alt du trenger og gjøre når du kommer hjem er å koke litt ris.
Den har også innstilling for å holde maten varm, kjempelurt hvis ikke alle kan spise samtidig.
Du kan ta kjelen ut av varmeelementet og sette kjelen på bordet ved servering, hvis du ønsker det.
Spis & Nyt ♫♪
 
 
Du trenger til 6 porsjoner:
Gryte:
  • 1 kg ytrefilet av svin
  • 1 gul løk
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 2 ts sambal olek
  • 1 dl vann
  • 4 gulrøtter
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ss malt spisskummin
  • 1 ts salt
Tilbehør:
  • Frisk koriander
  • Lime
  • Ris
Fremgangsmåte:
  1. Skjær svinekjøtt i store biter.
  2. Legg kjøttet over i en Crock-Pot.
  3. Grovhakk løk og legg den i gryten
  4. Skrell gulrøtter og skjær den opp i 3-4 biter.
  5. Tilsett gulrøtter og de øvrige ingrediensene i gryta.
  6. Bland alt forsiktig sammen.
  7. Sett på lokket og 'kok' på LOW i 8 timer. Ikke ta av lokket av og på under koketiden, da trenger den lengre koketid.
  8. Dryss over litt koriander ved servering.
  9. Serveres med kokt ris og en lime båt.

Klar til servering, du kan ta 'kjelen' ut av varmeelementet og sette den på bordet ved servering !

Klar til 8 timers rolig 'koking' 
Skjærer opp ingrediensene


CROCK-POT får du kjøpt her , hos KitchenTime 
Spis & Nyt ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar