02 september 2015

Ovnsrett med svinekjøtt og ris !




Rask og smakfull hverdagsmiddag !
Kjøtt, ris og grønnsaker i samme form, enklere blir det ikke !!


Til 4-6 porsjoner trenger du:
  • 600 g ytrefilet av svin
  • 1 ts grillkrydder.
  • 6 dl hurtigris
  • 1 stk rød paprika
  • 250 g frosne erter
  • 5 dl vann
  • 1 stk hønsebuljongterning eller kyllingfond
  • 2 stk vårløk.
  • 1 ts hvitløkskrydder
  • 2 ts grillkrydder

Fremgangsmåte:
  • Ha ris i en ildfast form. 
  • Kok opp vann og buljongterning, la buljonterning/fond løse seg opp.
  • Skjær vårløk i ringer, paprika i biter og bland dette inn i risen sammen med ertene. 
  • Dryss over hvitløkskrydder.
  • Hell over buljongen.
  • Skjær kjøttet i strimler. Her kan du bruke ferdig strimlet svinekjøtt, men det er ofte billigere og MYE bedre og skjære det opp selv. Større biter og du slipper 'slintrer'.
  • Legg kjøttet på toppen og dryss over grillkrydder. 
  • Stekes på 220 grader i 25 minutter.
  • Dryss gjerne over litt friske urter ved servering, jeg brukte koriander.
Klar til steking

Tilbereder ovnsretten

Ingredienser



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF