Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

mandag 14. september 2015

Penne all'arrabbiata !!


All'arrabbiata er en rød italiensk saus, som har en ekstra krydret smak ved å tilsette masse chili.
"Rabiat"  betyr sint - ordet "arrabbiata" betyr at en person er sint/har dårlig humør, navnet er
inspirert av den pikante sterke smaken av chili.
Sausen blir som regel servert til pasta penne.
Spis & Nyt ♫

Til 4 porsjoner trenger du :
  • 300 g penne
  • 1 stor løk
  • 2 bokser hermetiske tomater a 400 g
  • 2 fedd hvitløk
  • 1-2 rød chili
  • 1 ts salt
  • Frisk basilikum, ca. 2 dl
  • Olivenolje
  • 100 g god revet ost

Fremgangsmåte:
  1. Hakk løk og finhakk hvitløken.
  2. Surr løk og hvitløk i litt olje på middels varme til den blir gylden.
  3. Finhakk chili og tilsett den i løken, sammen med tomatene og hakket basilikum.
  4. La sausen koke i 10 minutter.
  5. Smak til med salt.
  6. Kok pasta etter anvisning på pakken til det er 5 minutter igjen av koketiden.
  7. Sil av vannet og legg pastaen over i tomatsausen, la det koke og blande seg godt sammen, så du får tomatsausen godt rundt i alle kroker og kriker av pastaen.
  8. Server varm pasta med ett dryss av revet ost og litt hakket basilikum. Parmesan er vel den ultimate osten til pasta, men jeg brukte revet mozzarella.
Spis den som en vegetarrett eller server den sammen med kjøtt eller hvit fisk.


Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar