30 september 2015

Sesamkyllling i Crock-Pot med nudler & crispy grønnsaker ♫♪

OBS: Inneholder produktplassering !

Nydelig kyllingrett tilberedt i Crock-pot fra KitchenTime
Det er en elektrisk gryte, som koker maten på lav varme over lang tid.
En Crock-Pot består av et varmeelement, i den sitter en emaljert keramisk kjelesom er enkel å holde ren og kan vaskes i oppvaskmaskinen. Det følger med lokk, tre sleiver og oppskriftshefte.

Du kan velge mellom å koke ingrediensene på low/lav eller high/høy temperatur, det tar ca. dobbelt så lang tid og koke på lav enn på høy temperatur, så du kan varierer koketiden etter hvor god tid du har -eller når du ønsker at retten skal være ferdig. Ingrediensene blir naturligvis mørest på lav temperatur over lang tid, men koketiden varierer jo også etter hvilken strykningsdel du bruker.
Storfe og svinekjøtt trenger 5-10 timer, kylling 2-6 timer og fisk, som bør kokes på lav temperatur ca. 3 timer. Den har også innstilling for og holde maten varm, kjempelurt hvis ikke alle kan spise samtidig.


CROCK-POT får du kjøpt her , hos KitchenTime 

I dag komponerte jeg en smakfull kyllingrett med asiatiske smaker, som jeg kan anbefale.
Sesamkyllingen kan også serveres med ris og andre typer grønnsaker eller en god salat.

Retten passer seg selv mens du går en tur, trener, er på møte eller andre fritidsaktiviteter.
Kyllingen er deilig, saftig og mør etter 2-4 timer i Crock-Pot-gryta.

Så godt, så enkelt !!

Maten kan serveres rett i fra Crock-Pot kjelen ! Praktisk !

Til 4 porsjoner trenger du:
  • 4 stk kyllingfilet
  • Salt
  • Pepper
  • ½ dl honning 
  • ½ dl soyasaus 
  • ½ stk middels stor løk, hakket
  • 2 ss god ketchup
  • 2 ss olivenolje 
  • 2 fedd hvitløk, finhakket 
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss maisenna
  • 5 ss vann 
  • Sesamfrø
Sånn gjør du:
  1. Start med å krydre kyllingen med litt salt og pepper og legg den kjelen. Varmeelementet har ikke varme i bunn, kun på sidene, så du trenger ikke være bekymret for at kjøttet blir brent. 
  2. Bland sammen honning, soyasaus, løk, ketchup, olje, hvitløk og chilipulver i en bolle.
  3. Hell blandingen over kyllingen.
  4. Stek på LOW i 4 timer eller på HIGH i 2 timer, til kyllingen er gjennomstekt.
  5. Ta opp kyllingen med hullsleiven som følger med. Kjelen er emaljert, så ikke bruk kjøkkenredskaper av stål, kun plast eller tre.
  6. Rør ut maisenna i litt vann og tilsett den i crock-pot-gryta. Bland det godt sammen med sausen.
  7. Sett på lokket og kok sausen på HIGH i 15 minutter til sausen har tyknet.
  8. Del opp kyllingen i strimler, med hjelp av to gafler. Legg kyllingen tilbake i kjelen og bland den med sausen.
  9. Dryss over sesamfrø ved servering.

Tilbehør:
  • Eggnudler
  • Paprika
  • Rødløk
  • Bambusskudd
  • Rapsolje
  • Salt
  • Pepper
  • Sesamolje
  • Soyasaus
 Sånn gjør du:
  1. Kok nudler etter anvisning på pakken, beregn ca. 80 g tørre nudler per porsjon.
  2. Sil av vannet og skyll den i kaldt vann, så den ikke kleber seg sammen.
  3. Rens og skjær opp grønnsaker i passende biter. Bruk ca. 100 g per porsjon.
  4. Stek dem raskt i en varm panne med litt olje, krydre med salt og pepper.
  5. Bland inn de kokte nudlene og rør inn litt soyasauce og litt sesamolje, ikke mye sesamolje !! Veldig sterk på smak, du trenger kun en liten 'dæsj', men smak og behag, smak deg frem. Ingen krise hvis du dropper den.
  6. La alt bli godt varmet, men ikke overstekt.
Server nudlene med sesamkylling på toppen.
Dryss over sesamfrø og noen friske urter hvis du har, koriander eller persille passer bra til retten.

Spis & Nyt ♫♪

PS: Du kan gjerne lage dobbelt porsjon, det er plass til det i Crock-Pot gryta på 3,5 liter. 

Spis & Nyt ♫♪

Strimler ferdig kokt kylling

Kyllingen skal kose seg i Crock-Pot gryta noen timer !

Klar til å tilsette sausen over kyllingen og koke blandingen, jeg brukte 2 timer på HIGH i dag

Ingredienser til sesamkylling i Crock-Pot

Ingredienser til tilbehør !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF