Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 5. september 2015

Sprøstekt fjellørret med kremet sopp !


Nydelig fjellørret fra "fra den gærne sia ta Mjøsa", nærmere bestemt fra Søndre Land i Oppland.
Det er min sønn, som kom hjem med kortreist fangst for noen uker siden.

Jeg tok ørretene i sekken og dro til fjells.
Der serverte jeg 'stolthetene' med kremet sopp og kokte nypoteter !
Snadder ♫♪


Til 2 porsjoner trenger du:
  • 2 stk flotte fjellørret
  • Hvetemel
  • Smør
  • Gressløk
  • 200 g sopp, jeg brukte 150 g aromasopp og ca. 50 g sjampinjong
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 dl kremfløte
  • Salt
  • Pepper
  • Nypoteter
  • Sitron
  • Tomater
Slik gjør du:
  1. Sett potetene på koking.
  2. Rens fisken, klipp av gjellene og skjær av hodet og halen.
  3. Vask fisken, tørk den med tørkepapir.
  4. Vend ørretene i hvetemel og krydre godt med salt og pepper.
  5. Hakk gressløk og legg den i buken på fisken.
  6. Smelt smør i en stekepanne og stek ørreten ca. 5 minutter på hver side, til den slipper beinet.
  7. Ta opp ørreten og hold den varm, mens du steker soppen eller stek soppen i en annen panne.
  8. Skjær soppen i skiver, finhakk sjalottløk.
  9. Stek sopp og sjalottløk i en panne med godt smør. Stekes i 5-10 minutter på middels varme.
  10. Tilsett fløte, kok opp og smak til med salt og pepper.
  11. Server fjellørret og sopp sammen med kokte nypoteter, noen små snackstomater og en sitronbåt.
  12. Spis & Nyt ♫♪

Dagens vin:
Til ørret må rødvinen være uten mye garvestoffer.
Fisk og garvestoffer gir en metallisk smak i munnen.



Paladin Refosco 2013
Rubinrød farge. Fruktig duft av skogsbær og fruktsødme med hint av plommer og rosiner.

ProdusentPaladin & Paladin
ImportørVINE
Land Italia
OmrådeVeneto
UnderområdeØvrige
Årgang2013
ProduktklasseRødvin, Italia - Veneto
Råstoffer100% refosco
Alkoholprosent12% vol.
Farge / luktKlar kald rød. Fin saftig duft av røde og mørke kirsebær, jordsmonn.
SmakBløtt anslag, myk og innsmigrende, fin sødme fra bær, også skogsbær, myk fin syre, lett bitt, frisk fersk bærfinish. (2011)
BruksområdeSommermat.



Høsten er på vei - Heggsetra - Sør Fron 05.09.2015
Kyr på fjellbeite - Toftsætra - Gudbrandsdalen 05.09.2015
Spis & Nyt !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar