Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 11. oktober 2015

Crock-Pot Biffgryte med grønnsaker !


Denne retten kan du forberede og sette på kok i Crock-pot-gryta før du drar på jobb, så er har du deilig middag, som er klar på 30 minutter når du kommer sliten og sulten hjem.
Skjær gjerne opp kjøtt og grønnsaker kvelden før og oppbevar dem adskilt i plast, i kjøleskapet til neste dag, da går det raskt og 'slenge' ingrediensene i gryta.

Denne retten er også perfekt som søndagsmiddag ღღ
Den passer seg selv, mens du er ute på tur -eller gjør noe annet morsomt ♫♫
Resultatet er en smaksrik, fyldig gryte, med kjøtt som nesten smelter på tungen !


Klar til servering - Spis & Nyt ♫♫

Ingredienser til 6 porsjoner:
  • 1 kg mørbrad av okse, skjært i litt store biter
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1-2 løk, i skiver eller båter
  • 2 stenger stangselleri, i skiver
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 ss worcestershire saus
  • 4 gulrøtter, skrelt og skåret i 3-4 deler
  • 6 poteter, skrelt og skåret i litt store biter
  • 1 neve frisk persille, hakket
  • 1 ts oregano
  • 6 dl kjøttkraft, jeg brukte vann og 1,5 beger 'Fond 'du Chef' fra Knorr
  • 225 g frosne erter
  • 1 box mais
  • 2 ss hvetemel 
  • 6 ss vann
  • Friske urter til pynt
Fremgangsmåte:
  1. Kok opp 6 dl vann sammen med 1,5 beger kjøttfond.
  2. Legg kjøtt, stangselleri, gulrøtter, løk, poteter, salt, pepper, hvitløk, persille, oregano, worcestershire saus og tomatpuré i en crock-pot.
  3. Bland alt godt sammen.
  4. Hell over kjøttkraft til det nesten dekker ingrediensene. Når du koker i Crock-Pot så trenger du mindre væske enn når du koker maten i en kjele. Den er konstruert slik at dampen som kommer opp fra maten dannes på undersiden av lokket før det drypper ned i maten igjen. Det er veldig lite væske som fordamper. I en ovn eller i en kjele på komfyren vil mye vann fordampe, og du kan også regulere hvor mye væsken koker inn. I en slow cooker er lokket på under hele kokeprossen og væske fra kjøtt og grønnsaker vil bli i gryten. Så du trenger ikke være redd for at den skal tørrkoke.
  5. Kok på LOW i 10 timer eller på HIGH i 6-7 timer. Jeg kokte på HIGH i 7 timer.
  6. Rør ut melet i litt vann og hell den i gryten. Bland melblandingen godt sammen med de øvrige ingrediensene. 
  7. Tilsett frosne erter og mais.
  8. Sett på lokket og la det koke videre i 30 minutter.
  9. Dryss over litt friske urter ved servering, jeg brukte persille og koriander.
TIPS:
Er du skrubbsulten når du kommer hjem kan du kutte ut melblandingen, som gjør sausen litt tykkere, samt erter og mais -og kaste deg over gryten med en gang.
De gir en ekstra 'puff 'på retten, men ingen nødvendighet for å få en god gryte.
Ingredienser

Klar til å koke i 6-10 timer !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar