Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 11. oktober 2015

Crock-Pot Biffgryte med grønnsaker !


Denne retten kan du forberede og sette på kok i Crock-pot-gryta før du drar på jobb, så er har du deilig middag, som er klar på 30 minutter når du kommer sliten og sulten hjem.
Skjær gjerne opp kjøtt og grønnsaker kvelden før og oppbevar dem adskilt i plast, i kjøleskapet til neste dag, da går det raskt og 'slenge' ingrediensene i gryta.
Gryten blir ekstra god hvis du har tid til å brune kjøttet litt først !

Denne retten er også perfekt som søndagsmiddag ღღ
Den passer seg selv, mens du er ute på tur -eller gjør noe annet morsomt ♫♫
Resultatet er en smaksrik, fyldig gryte, med kjøtt som nesten smelter på tungen !


Du trenger til 4-6 porsjoner:
  • 1 kg mørbrad av okse, skjært i litt store biter
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1-2 løk, i skiver eller båter
  • 2 stenger stangselleri, i skiver
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 ss worcestershire saus
  • 4 gulrøtter, skrelt og skåret i 3-4 deler
  • 6 poteter, skrelt og skåret i litt store biter
  • 1 neve frisk persille, hakket
  • 1 ts oregano
  • 6 dl kjøttkraft, jeg brukte vann og 2 beger 'Fond 'du Chef' fra Knorr
  • 225 g frosne erter
  • 1 box mais
  • 2 ss hvetemel 
  • 6 ss vann
  • Friske urter til pynt
Sånn gjør du:
  1. Har du tid så kan du gjerne brune kjøttet, litt og litt om gangen i en stekepanne, før du legger det i Crock-Pot kjelen. Det gir litt bedre smak synes jeg, men det er ikke nødvendig.
  2. Legg kjøtt, stangselleri, gulrøtter, løk, poteter, salt, pepper, hvitløk, persille, oregano, worcestershire saus og tomatpuré i Crock-pot kjelen. 
  3. Bland alt godt sammen. 
  4. Hell over kjøttkraft. Jeg brukte vann og to beger kjøttfond. Du kan også bruke vann og to knuste kjøttbuljong terninger.
  5. Når du koker i Crock-Pot så trenger du mindre væske enn når du koker maten i en kjele. Den er konstruert slik at dampen som kommer opp fra maten dannes på undersiden av lokket før det drypper ned i maten igjen. Det er veldig lite væske som fordamper. I en ovn eller i en kjele på komfyren vil mye vann fordampe, og du kan også regulere hvor mye væsken koker inn. I en slow cooker er lokket på under hele kokeprossen og væske fra kjøtt og grønnsaker vil bli i gryten. Så du trenger ikke være redd for at den skal tørrkoke. 
  6. Kok på LOW i 10 timer eller på HIGH i 6-7 timer. Jeg kokte på HIGH i 7 timer. 
  7. Rør ut melet i litt vann og hell den i gryten. 
  8. Bland melblandingen godt sammen med de øvrige ingrediensene. 
  9. Tilsett frosne erter og mais. 
  10. Sett på lokket og la det koke videre i 30 minutter. 
  11. Dryss over litt friske urter ved servering, jeg brukte persille og koriander.
TIPS:
Er du skrubbsulten når du kommer hjem kan du kutte ut melblandingen, som gjør sausen litt tykkere, samt erter og mais -og kaste deg over gryten med en gang.
De gir en ekstra 'piff 'på retten, men ingen nødvendighet for å få en god gryte.

Ingredienser

Klar til å koke i 6-10 timer !

4 kommentarer:

  1. Det er ganske gøy når du søker opp croc pot gryte, og opp popper Edels oppskrift. Denne gryta skal vi lage i morgen på vår 4. bryllupsdag <3

    Mvh Kjersti

    SvarSlett
    Svar
    1. Håper maten smakte :) -og gratulerer med bryllupsdagen !

      Slett