Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 18. oktober 2015

CurryHouse i Kiel og Oceanic a'la Carte på Color Fantasy !


Har vært på tur til Kiel med gode venner torsdag-søndag.
Reiste med båten Color Magic fra Oslo til Kiel på BluesCruise, full båt, masse musikk på flere scener, god mat og godt selskap. Vi spiste buffet veldig godt utvalg, mye god mat og god service.

Lunsjen i Kiel tok vi på Mango's, midt i gågaten i Kiel.
Lyse koselige lokaler, koselig betjening og god mat.

CurryHouse
Middagen googlet vi oss frem til på TripAdvisor, fant en Indisk restaurant som lå litt utenfor selve bykjernen. Vi tok taxi fra hotellet.
Der var det SÅ god mat og skikkelig god service.
Fikk nystekte, varme Chapati med to dipper, mens vi ventet på maten.
Chapati er indisk flatbrød, kjempegodt.
Vi spiste Chiken Tandoori, servert med ris og nanbrød -og den smakte helt nydelig, akkurat passe sterk og det var store porsjoner.
Terningkast 5 ++  der altså, kan anbefales !


Dagens vin:
Torres Mas Rabell Red 2013
Opprinnelig ble Mas Rabell vin produsert utelukkende for Torres familiens private restaurant, som het Mas Rabell. Restauranten var i ett våningshuset midt i vinmarkene i Catalonia, Spania.
Dyp mørk rød farge. Forførende dufter av frukt (bjørnebær) og krydder.
Dens myke tanniner tilbyr en fløyelsaktig gane, med hint av lakris og skogsbær.




CurryHouse, Kiel

I Kiel hadde vi bestilt rom på Atlantic Hotel, fine rom, stille og rolig.
Frokosten, som vi spiste lørdag morgen var veldig god, godt utvalg og ett pluss var kokken, som stod og stekte omeletter. Frokosten varte fra kl. 07.30 - 11.30 !!

Reiste hjem på lørdag med Color Fantasy.
Der vi spiste vi en god middag på :
Oceanic a'la Carte Restaurant
Vi valgte alle samme forrett:

Stekte kamskjell med vaniljemajones, eplepuré og valnøttsmør.
Veldig gode kamskjell og en god forrett, men litt for søt -og savnet noe 'sprøtt'.



Hovedrett:
Pepperbiff med brokkolikrem, semitørkede tomater, sopp og peppersaus.

Den var god, perfekt medium stekt, nydelig brokkolikrem og smaskens god saus.
Man kunne velge mellom bakt potet, pommes frites, fløtegratinerte poteter og ovnsbakte nypoteter, som jeg valgte.
Kan gjerne ta en reprise av den en dag !


Min bedre halvdel valgte denne hovedretten:
Reinsdyrplomme med selleripuré, skogsopp, løkringer og solbærsaus.
Her kunne man også velge potet selv.
Fikk servert en solid, stor porsjon med perfekt kjøtt og nydelig tilbehør.


Dagens vin:
Zonin Ripasso Valpolicella Superiore 2013Måtte velge en vin, som passet til både vilt og storfe kjøtt.
Valget ble en god Ripasso, ikke noe dårlig valg.

Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Garvestoffer:
  • Farge: Intense og dyp rubinrød.
  • Lukt: Kompleks, med hint av kirsebær og sjokolade.
  • Smak: Balansert med solid fylde og lang ettersmak.
  • Råstoff: Corvina 70%, Rondinella 20%, Molinara 10%
  • Metode: Fremstil på den tradisjonelle ripasso-metoden. Eikelagret i 1 år, fulgt av 6 md. flaskelagring.
  • Innhold: Alkohol 14,00%Sukker: 8,20 g/l Syre: 5,40 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent: Zonin


  • Dessert:
    Klassisk Crème Brûlée med sitruskrem og friske bær.
    Kjempegod som Crème Brûlée oftes er og sitruskremen var vistnok veldig god.



    Til dessert valgte jeg:
    Lune multer med hvit sjokoladekrem og salt karamellsaus.
    Ble servert med sprø karamell.
    Veldig god, men litt vel søt og jeg merket ikke noe til saltet, som skulle være i karamellsausen.



    Det ble noen frokoster, lunch, nattmat og drinker på turen også, vi kan å kose oss.
    Hyggelig reisefølge er selvsagt 'ett must' for en koselig tur -og vi har kost oss !!
    Takk for en fin langweekend !

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar