03 oktober 2015

Hyttebiff med smak av høst !!


Nydelig høstvær på fjellet !
Utnytter dagen ute i stedet foran komfyren, men mat må vi ha -og den skal være god.

Smakfull biffmiddag foran peisen etter en lang dag ute -er det ingenting som slår,
den skal være enkel og tilberede, smakfull, mør og på hyttevis er det lov å jukse litt.
Jeg serverte biffen med fløtegratinerte poteter, sauterte grønnsaker og peppersaus.
I glasset: Masi Campofiorin



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 stk møre biffer a 250 g
  • Salt
  • Pepper
  • Biffkrydder
  • Meierismør
  • Rapsolje
  • Biffkrydder
  • Fløtegratinerte poteter *
  • Peppersaus *
  • Kryddersmør *
Fremgangsmåte:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet.
  2. Forbered og stek de fløtegratinerte potetene. 
  3. Forbered grønnsakene klar for steking.
  4. Lag peppersausen.
  5. Stek biffen.
  6. Mens biffen hviler steker du grønnsakene.
  7. Spis & Nyt 

Biff:
Ta kjøttet, jeg brukte ytrefilet ut av kjøleskapet 30-45 minutter før det skal stekes.
Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder.
Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
Da er biffen medium stekt.
La den hvile 5-10 minutter, mens du steker grønnsakene.
Legg på en bit kryddersmør ved servering hvis du ønsker det.

Sauterte grønnsaker:
  • 2 ss smør til steking
  • Sukkererter
  • Rødløk
  • Cherrytomater
  • Salt
Skrell og skjær rødløken i båter.
Stek den til den er gyllen, ha i sukkererter og cherrytomater. 
La det steke i ca 3 minutter, mens du vender grønnsakene forsiktig rundt. 
Smak til med salt.


Fløtegratinerte poteter:
  • 8 poteter
  • 1 liten gul løk
  • Salt
  • Pepper
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • 1/4 ts muskatnøtt
Fremgangsmåte:
  1. Skrell poteter og løk, fri for skall.
  2. Skjær poteter i tynne skiver og hakk løk.
  3. Legg poteter og løk lagvis i ildfastform. 
  4. Krydre med salt og pepper mellom lagene.
  5. Bland fløte og melk, tilsett litt muskatnøtt.
  6. Sett den ildfaste formen i ovnen på 220 grader, innstilling 6 på gassovn i ca. 40 minutter.
Hyttejuks:
Jeg brukte peppersaus fra Jacobs og kryddersmør fra Synnøve Finden i dag, gode produkter faktisk !
Hvis du vil lage alt fra bunnen av finner du oppskrift på to peppersauser her og
kryddersmør finner du her.

Masi Campofiorin 2012
Rund og god Italiener. Perfekt følge til biff.
Les mer om vinen her .




  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Aroma med preg av røde bær, innslag av blomst, urter og fat.
  • Smak: Bløt og fruktig, preg av røde bær og urter, ettersmak med god lengde.
  • Råstoff: Corvina, Rondinella, Molinara
  • Metode: Ripassometoden 24 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg.
  • Innhold: Alkohol 13,00%Sukker: 2,70 g/l Syre: 5,40 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres


  • 
    Nydelige farger i fjellet nå på høsten - Raubakk - Sør Fron - Gudbrandsdalen  


    
    Livet er ikke det verste man har -og om litt er 'maten' klar ♫
    Solnedgang - Raubakk - Sør Fron - Gudbrandsdalen  

    Spis & Nyt !!

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF