Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 29. november 2015

Bløtkake fylt med vaniljekrem og aprikossyltetøy, med blåbær & granateple


Den søte vaniljekremen og aprikossyltetøyet passer godt sammen med syrlig granateple og blåbær.
Granateplet er fylt med syrlige og aromatiske frø. Vi spiser kun frøene, som er søt-syrlige og har en spennende konsistens, nesten som minieksplosjoner i munnen ღღ

Sukkerbrød:
  • 6 egg
  • 2 dl sukker
  • 2 dl mel
  • 1 dl potetmel
  • 2 ts bakepulver

Sånn gjør du:
  1. Visp stiv eggedosis av egg og sukker.
  2. Bland sammen hvetemel, potetmel og bakepulver.
  3. Sikt det forsiktig inn i eggedosisen, røren skal være jevn, men rør ikke mer enn høyst nødvendig. Bruk gjerne en slikkepott.              
  4. Hell røren i en kakeform, 26-28Ø, med bakepapir i bunnen.        
  5. Stek sukkerbrødet på nederste rille i ca. 45 minutter. i forvarmet ovv på 160 grader
  6. Avkjøl kaken i formen.
  7. Del bunnen i tre deler.
Kakefyll:
  • 6 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 5 dl ferdig vaniljekrem
  • 5 dl aprikossyltetøy
Fremgangsmåte:
  1. Visp fløten til krem med vaniljesukker.
  2. Rør ut vaniljekremen og bland inn ca. 1/3 av fløtekremen, resten skal brukes til pynt. 
  3. Legg på ett lag syltetøy på den nederste bunnen -og deretter vaniljekrem.
  4. Legg på den midterste kakebunnen, ett lag syltetøy og ett lag vaniljekrem.
  5. Legg toppen av kakebunnen på kaken.
  6. Ha en tynt lag krem på toppen kaken, ta resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt på resten av kremen rundt kaken og ett 'mønster' på toppen av kaken. 
  7. Pynt med blåbær og granateple.



Montering av bløtkake

Blåbær, granateple og aprikossyltetøy

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar