Burrito er en meksikansk matrett.
Den består av en tortilla som er brettet eller rullet rundt et fyll.
I dag ble det en variant med mør biff, en av verdens beste smelteoster: cheddar, friske grønnsaker
og tomatsalsa, som du finner en super oppskrift på her
- og nydelig syltet rødløk, lag en stor porsjon når du først er i gang, oppskrift her.
Skvis over litt limesaft før du rull'ern sammen = Perfekt ♫♪
Retten smaker utrolig friskt og godt !!
Du trenger:
- Tortilla
- Biff, gjerne ytrefilet
- Salt
- Pepper
- Cheddar
- Ruccola
- Paprika
- Syltet rødløk *
- Tomatsalsa *
- Koriander
- Lime
Biff:
Ta kjøttet, jeg brukte ytrefilet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.Krydre biffene med salt og pepper.
Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
Da er biffen medium stekt.
La den hvile 5-10 minutter før du skjærer den opp i skiver.
Du kan bruke biffstrimler, men jeg foretrekker medium stekt biff -og strimler kan fort bli overstekt.
Ferdige biffstrimler inneholder også ofte dårlig biff med mye 'slintrer'.
Tortilla:
Varm opp tortilla etter anvisning på pakken.
Lag gjerne dine egne, men jeg brukte ferdig kjøpte tortilla i dag(også :)
Servering:
Legg ruccola, syltet rødløk, paprika i strimler, biffkjøtt i skiver, cheddar og tomatsalsa på varme tortilla. Dryss over litt frisk koriander og rull den sammen.
Server med en lime båt, som kan skvises over før burritoen rulles i sammen.
Sangre de Toro 2013
- tok en Spansk, god og billig en !!
Syltet rødløk og tomatsalsa ♫♫ |
Spis & Nyt !! |
Meget lækker og appetitlig ret :-)
SvarSlettGod søndag ønskes !
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)
SlettGod søndag - Nyt den !