14 november 2015

Kinesisk pepperbiff a'la Edel !


Svart pepper antas å stamme fra India og er svært populær i Kina.
Det kinesiske navnet, HEI hújiāo (黑 胡椒), betydde opprinnelig noe sånt som "fremmed pepper".
Nå er det godt kjent i Kina som svart pepper.

Dette er min tolkning av kinesisk pepperbiff - sikkert litt fornorsket - men veldig god !!
Kjøttet skal marineres i pepper i ca. ett døgn, så du må begynne med forberedelsene dagen før den skal serveres -og JA det er verdt å marinere kjøttet, ble supermørt og fikk en herlig smak !
Hot & godt - trenger ikke smake til med salt og pepper - Spis & Nyt ♫♪


ღ ☼ Ingredienser:
Til 4 porsjoner:
  • 600 g ytrefilet av storfe, skåret i litt tynne strimler
  • Rapsolje
  • 3 ss sort pepper
  • 1/2 dl rødvin
  • 4 dl kjøttkraft
  • 5 ss soyasaus
  • 2 ss maisenna
  • 2-4 stk sjalottløk
  • 1 stk rød paprika 
  • 1/2 stk purre
  • 1-2 stk gulrøtter
  • 120 g vannkastanjer
  • 120 g bambusskudd

ღ ☼Fremgangsmåte:
Dagen før retten skal serveres:
  1. Skjær kjøttet i strimler og legg det i en bolle. 
  2. Dryss over malt pepper og bland det godt sammen.
  3. Hell over rapsolje til kjøttet er dekket.
  4. Dekk bollen med plast og mariner det i kjøleskapet ca. ett døgn.
  5. Vend litt på kjøttet ett par ganger under marineringen.
Tilberedning av retten:
  1. Ta ut kjøttet 1 times tid før steking.
  2. Sil av oljen og la kjøttet renne av seg på tørkepapir eller ett rent kjøkkenhåndkle.
  3. Skjær opp grønnsakene i strimler og stek dem, begynn med gulrøtter og løk, stekes ca. 3 minutter tilsett resten av grønnsakene og stek alt kjapt i litt olje mens du rører hele tiden til de begynner og bli møre, men fremdeles sprø.
  4. Legg grønnsakene til side.
  5. Stek kjøttet raskt i en varm panne med olje, litt og litt om gangen.
  6. Legg kjøttet til side.
  7. Kok ut pannen med rødvinen ett par minutter.
  8. Rør ut maisenna i litt av kjøttkraften/vann (jeg brukte vann og ett beger kjøttfond fra Knorr) og tilsett kjøttkraft og soyasaus. La det hele koke til fonden er oppløst og sausen har tyknet.
  9. Legg grønnsaker og kjøtt tilbake i pannen, bland alt godt sammen og gi det hele ett oppkok.
  10. Server retten med ris eller nudler.
Matto di Bacco Barbera


  • Farge: Middels dyp rød
  • Lukt: Lett krydret aroma preget av røde og mørke bær, plomme og svale urter.
  • Smak: Ung, ren og saftig, preg av røde bær og urter.
  • Råstoff: Barbera 85%, Dolcetto 10%, Cabernet Sauvignon 5%
  • Metode: Håndplukkede druer, gjæret tradisjonelt og temperaturkontrollert i
  • Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,60 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring
  • Produsent: Malgrà
  • Grossist: Brand Wine Estates AS


  • Dagen før retten skal tilberedes marinerer du kjøttet i pepper og olje ♫♪

    Marinering av biff ♫♪
    Grønnsaker ♫♪

    Lover deg : smaker smaskens ♫♪

    Ingredienser
    Matto di Bacco

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF