Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

onsdag 25. november 2015

Rødbeter-nudler med tofu ✿


I dag har jeg vært en tur på Nye Grønt & Godt i Hamar.
I tillegg til, som navnet sier -mange forskjellige friske, gode grønnsaker har de masse spennende Tyrkiske og Asiatiske spesialiteter.

Jeg prøvde meg på Tofu i dag, "det går sikkert bra for det har jeg aldri gjort" !
Hadde  aldri smakt eller tilberedt tofu, spennende ! Rødbeter nudler var også noe nytt for meg.

Tofu, også kalt soyabønneost, eller bare bønneost, er et tradisjonelt soyaprodukt med opphav i Asia. Det lages av soyamelk tilsatt et koagulerende middel som for eksempel sitronsaft eller eddik.
Massen som da samler seg siles, presses, kjøles og tilberedes/konserveres etter smak.
Tofu er rikt på proteiner og har svært lavt fettnivå.
Den er derfor populært blant vegetarianere og helseentusiaster.
Den er best hvis den marineres lett før tilberedning, slik at den får mer smak.

Rødbeter-nudler måtte jeg prøve.
Rødbet er en tradisjonsrik rotfrukt med en fasinerende sterk rødfarge. Det er den rotfrukten med høyest innhold av antioksidanter. Emmy's nudler er uten konserveringsmiddel, farge og olje.
Rødbeter nudler er laget av hvetemel, flerkorn, salt og vann.
De har en litt syrligere smak enn vanlig hvetenudler.
 
 
Tofu smakte stort sett ingenting før den ble marinert.
Ustekt så er den ganske lik mykost -uten smak.
Etter varmebehandling så minner den om fin kyllingpudding -eller fiskepudding i konsistens.
Rødbeter-nudler smakte eller ikke stort og var mer brun enn rød, hadde håpet på en litt rødere farge.
 
Men, resultatet til sammen med grønnsaker og 'hotte' saker ble kjempegodt -og ja, for min del var det helt greit med tofu i stedet for andre proteiner !
- også så billig, 1/2 kg tofu kostet kr. 25,- !!!
Skal gjentas ♫♪

Til 2 porsjoner trenger du:
  • 100 g rødbeter-nudler
  • 1-2 ts frisk ingefær
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 dl soyasaus
  • 250 g tofu
  • 2 ss rapsolje
  • 1-2 sjalottløk
  • 1 paprika
  • 100 g bambusskudd
  • Koriander
Sånn gjør du:

1) Finhakk eller riv ingefær og hvitløk. Jeg bruker ett lite rivjern, ganske praktisk.
Finhakk chili.
Legges i en bolle med sukkeret, sesamolje og soyasaus.
Skjær tofu i terninger og la den marineres i blandingen mens du forberede de øvrige ingrediensene.

2) Kok nudlene etter anvisning på pakken.
Sil av vannet og skyll dem i rennende kaldt vann, så de ikke fester deg sammen.

3) Finhakk sjalottløk og skjær paprika i terninger.
Varm opp oljen i en stekepanne og ha i løken.
Stek et par minutter, til den blir gyllen.

4) Ta tofuen ut av marinaden og legg den over i stekepannen.
Stek den i ca. 5 minutter.
Tilsett paprika og bambusskudd, la det surre noen minutter.

5) Hell over marinaden fra tofuen.
Sett ned til middels sterk varme og tilsett nudlene.
Bland alt forsiktig sammen og la det koke noen minutter til alt er gjennomvarmt.

6) Server retten rykende varm med hakket koriander.
 
Marinering av tofu
 
Skjærer opp tofu i biter

Ingredienser
Spis & Nyt ♫♪
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar