Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 8. november 2015

Stekte julepølser og medisterkaker fra Løiten ✿ Servert med ovnsbakte mandelpoteter og rosenkål stekt i bacon ✿

OBS: Innlegget inneholder produktplassering

Løiten AS er en videreføring av Løiten Brænderi AS, som ble etablert i 1855 !
Fra 1936 hadde Løiten Brænderi også en omfattende produksjon av kvalitetsprodukter innen saft, syltetøy, cider og geléer under varemerket Løiten. Denne virksomheten føres i dag videre av dette selskap, Løiten AS.

I år lanserer de julepølse og medisterkaker:
Medisterkakene er håndlagde med en "hemmelig" kryddermiks som minner om jul.

Det samme med Julepølsene. Det som skiller denne pølsa fra andre medisterpølser er den er tilsatt fløte, fløten gir en fyldigere smak enn mange av de andre "konkurrentene".


Juleproduktene blir produsert hos Grilstad i Brumunddal, men med basis i Løitens filosofi hvor smak, kvalitet og konsistens skal gi en saftig opplevelse for smaksløkene.
Løiten har (i 2015) en avtale med COOP om salg og distribusjon av både Halv Sylte, Skivet Sylte, Medisterkaker og Julepølsa, disse selges over hele landet via Coop sine MEGA butikker.

Andre produkter fra Løiten AS kan kjøpes via firmaets nettside, som du finner her, samt i noen utvalgte butikker.

Vil du ha en ny smaksrik facebook-venn, som fyller opp 'veggen' med god mat og drikke -
så kan du gjerne sende dem en venneforespørsel her .

Julepølse og medisterkake
Jeg synes julepølsene og medisterkakene var veldig gode på smak og konsistens.
Saftige og godt krydret, en av de beste medisterkakene jeg har spist -på grunn av krydderet.
"Ælt" blir godt med fløte, men det skal nok litt mer til også, 'dæssa hadde dom flaks me' !
Det gikk helt greit og steke pølsene, uten att de sprakk.
Pølseskinnet var ganske tynt og kunne fint spises -og pølseskinnet var lett å ta av også, for dem
som ønsker det.

Tilberedning:
Lag noen snitt i julepølsa så den ikke sprekker så lett.
Stek julepølse og medisterkaker i en stekepanne med godt smør på middels varme, vend på dem under steketiden.
De kan også stekes i stekeovn, i en smurt ovnspanne eller ildfast form i 20 minutter på 200 grader.

Ovnsbakte mandelpoteter
Legg potetene med skallet på, i en ildfast form, vend de i olivenolje, havsalt og pepper.
Stekes i stekeovn på 200-225 grader i ca. 30 minutter.
Hvis du steker dem sammen med pølser og medisterkaker, kan du ta ut den ildfaste formen med pølser og medisterkaker når de er ferdig stekt, dekk dem til med folie så de holder seg varme.
Sett opp temperaturen på ovnen og stek potetene videre til de er møre.
- eller sett inn potetene 15 minutter før du setter pølsene inn i ovnen.
Dryss gjerne over litt ekstra salt ved servering, jeg brukte Maldon salt.

Rosenkål med bacon
Til 4 porsjoner:
  • 400 g rosenkål
  • 200 g bacon
  • Baconfett og godt smør, eventuelt ribbefett
  • 1 neve hakkede valnøtter
  • Salt
  • Pepper
Fremgangsmåte:
  1. Skjær/klipp bacon i biter og sprøstek dem i en stekepanne.
  2. Rens rosenkålen og del de i to.
  3. Tilsett rosenkålen i pannen med bacon.
  4. Blir det litt lite fett, som det som regel blir, tilsetter du litt ekstra meierismør eller ribbefett.
  5. Stek på svak varme til de er blitt møre.
  6. Krydre med litt salt og pepper. 
  7. Bland inn valnøtter like før servering.
Serveres med lefse, meierismør, grov sennep og akevittgele

Løiten akevittgele:
Hadde far, sprek kar i sin beste alder på 83 år,  på middag i dag -og han syntes alt smakte godt,
men det sier han jo hver gang han er på middag hos oss.
Favoritten hans var Løiten akevittgele, som du kan få kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger, finner du den ikke i 'nærbutikken' din kan du bestille den her.

Far spiste vel ett par spiseskjeer til middagen i dag, fin måte å få smaken av akevitt på
 -uten alkohol !

Nydelig glass ! Perfekt gave til dem som har alt ! Kjøp ett eller to glass per år, så er julegavene spikret i flere år fremover !


Julepølsene og medisterkaker klare til steking i smurt ildfast form, 200 grader i 20 minutter.

Steker bacon og rosenkål

Renser rosenkål ! Ta av de ytterste bladene og skjær av stilken.

Ingredienser
Klar til servering ! Pyntet med litt ruccola og små tomater for å få litt farge på retten !

Juleprodukter fra Løiten AS

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar