Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

torsdag 5. november 2015

Syltet rødløk ♫♫


Syltet rødløk kan brukes til nesten alt :
-hvit fisk, svinekjøtt, biff, på burger,til pølser,  til taco, på smørbrød !!
Eller bruk den på samme måte som sylteagurk !
Den er rask og enkel å tilberede og kan oppbevares over lang tid i ett tett glass i kjøleskapet.



Du trenger:
  • 2 stk rødløk
  • 1/2 dl eplecidereddik
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 2 ts revet ingefær
  • 1 stk sitron, skallet 
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper

Slik gjør du det:
  1. Kok opp vann, eddik, sukker, revet sitronskall, ingefær, salt og pepper.
  2. Kutt rødløk i skiver, bruk gjerne en mandolin.
  3. Skru av varmen og legg rødløken i laken. La det kjøle seg ned. 
  4. Legg rødløken i et glass og hell laken over. La den stå en til to timer, gjerne natten over.
  5. Oppbevar rødløken i kjøleskapet. Hvis du er påpasselig med å bruke rent bestikk i glasset hver gang du bruker den, holder du den fri for bakterier og den får en holdbarhetstid på ca. fire uker.
Ingredienser
Du kan også bruke spiralizer !
Klar til servering ♫♫

Lag gjerne dobbelt porsjon - dette er laget med 2 rødløk !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar