Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

torsdag 26. november 2015

Tofu Thai Green Curry med tomatnudler ✿


Min andre 'test' av tofu, i går lagde jeg rødbeter-nudler med tofu, ble veldig god.
I dag ble det kremet tofu med grønn curry paste og tomatnudler.
Oppskriften har jeg selv komponert, en kjøttspisende hedmarking går nye veier...
- den ble veldig god altså !!

Tofu er laget av koagulert soyamelk eller ostemasse av soyabønnen, og er en fullverdig proteinkilde på lik linje med melk, egg og kjøtt.
Ifølge forskning forebygger tofu brystkreft og hjerte- og karsykdommer.
Tofuen har lavt fettinhold - og inneholder de sunne flerumettede fettsyrene. 
Den er fri for kolesterol og inneholder B-vitaminer, jern og plantefibre.


Til 2 porsjoner trenger du:
  • 250 g tofu
  • 1-2 stk sjalottløk
  • 1 stk rød chili
  • 150 g sopp
  • Rapsolje
  • 2 stk vårløk
  • 3 ss soyasauce
  • 1 ss grønn curry paste
  • 400 ml kokosmelk
  • 1/2 fiskebuljongterning
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts sukker, gjerne brunt
  • Lime
  • Tomatnudler
  • Koriander
Fremgangsmåte:
  1. Skjær tofu i terninger.
  2. Rens og finhakk sjalottløk, fjern frø fra chili og finhakk den.
  3. Rens og skjær vårløk i tynne ringer og sopp i skiver.
  4. Stek tofu raskt i en panne med litt olje til den får farge, legg den til side.
  5. Surr sjalottløk og sopp i olje, i en stor panne til soppen er nesten ferdig stekt.
  6. Tilsett green curry paste, la det surre litt før du tilsetter kokosmelk, kok opp under omrøring.
  7. Ha i chili, soyasaus, knust fiskebuljong, sukker og saften av 1 lime.
  8. La det småkoke under omrøring ett par minutter.
  9. Tilsett stekt tofu og vårløken, spar litt av vårløken til 'pynt'.
  10. La det hele småkoke i ca. 10 minutter.
  11. Kok nudler etter anvisning på pakken, ingen krise hvis du ikke har tomatnudler, bruk de som du liker best.
  12. Legg nudlene på en tallerken og øs over curry blandingen.
  13. Dryss til slutt over frisk hakket koriander og vårløk.

Tofu, også kalt soyabønneost, eller bare bønneost, er et tradisjonelt soyaprodukt med opphav i Asia. Det lages av soyamelk tilsatt et koagulerende middel som for eksempel sitronsaft eller eddik.
Massen som da samler seg siles, presses, kjøles og tilberedes/konserveres etter smak.
Tofu er rikt på proteiner og har svært lavt fettnivå.
Den er derfor populært blant vegetarianere og helseentusiaster.

Thai Green Curry
- kan du lage selv, hvis du har chili, sitrongress, soyaolje, galangal, salt, sjalottløk, koriander,
sukker og muskat.
Jeg kjøpte ett glass fra Exoticfoodthailand til kr. 19,90 -og den var hot !
Hvor sterk den er varier fra forskjellige merker.

Skjær opp alle ingrediensen før du begynner stekingen

Thailand On A Plate !



Ingredienser
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar