05 desember 2015

Crock-Pot Chiligryte ♫♪


Herlig, varmende gryte, som passer seg selv !!!
Jeg brukte mørbrad, men du kan også bruke høyrygg eller bog.

Retten kokte jeg i Crock-Pot, som du kan lese mer om her, den ble ganske så hot, bruk litt mindre krydder hvis du ønsker en mildere variant.

Du trenger til 6 porsjoner:
  • 1200 g mørbrad av storfe
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stor gul løk
  • 1 stor rød paprika
  • 1 beger kjøttfond eller buljongterning
  • 1 ts salt
  • 1 ss tomatpuré
  • 3 ts/ 7,5 g chilipulver
  • 3 ts/ 7,5 g spiskummin
  • 2 ts/ 5 g oregano
  • 1 ss red curry pasta
  • 0,5 dl vann
  • 400 g hermetiserte tomater
  • 200 g bacon
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Skjær kjøttet i biter, litt store munnfuller.
  2. Brun kjøttet raskt i en stekepanne, legg det til side.
  3. Hakk løk og finhakk hvitløk, stek det i en panne med litt olje eller smør til det blir gyllent.
  4. Bland all krydderne i vannet, sammen med kjøttfond, tomatpure og currypasta. Bland det godt sammen til en marinade.
  5. Skjær paprika i biter.
  6. Legg grønnsaken i bunnen på crock-pot-kjelen.
  7. Legg kjøttet over grønnsakene og hell kryddermarinaden og tomatene over kjøttet.
  8. Rør forsiktig så krydder og tomater blir blandet inn i kjøttet og grønnsakene.
  9. Kokes på LOW i 7-8 timer.
  10. Rett før gryten er ferdig sprøsteker du bacon, gjerne i stekeovn *, skjær baconet i biter og rør det inn i gryten rett før servering.
  11. Dryss over frisk, hakket koriander, bruk stilken, det er der mye av smaken sitter.
  12. Server retten med tilbehør etter eget ønske, jeg brukte ris, brokkoli og gulrøtter.
Bacon
  1. Forvarm stekeovn til 175 grader.
  2. Legg baconet på bakepapir, legg det på en stekeplate og sett den inn i forvarmet stekeovn.
  3. Det vil ta ca.15 minutter å få stekt baconet, men følg med - alle ovner er ulike.



Giovanni Barcelli Barbera

Land/distrikt: Italia, Lombardia, Pavia



  • Årgang: 2014
  • Passer til: Storfe   Lam og sau   Svinekjøtt  



  • Farge: Middels dyp rød.
  • Lukt: Aroma med preg av røde bær og urter.
  • Smak: Bløt, fruktig og ørlite sødmefull, preg av røde bær og urter.
  • Råstoff: Barbera 100%
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk, langsom gjæring og lang maserasjon.
  • Innhold: Alkohol 13,00%Sukker: 10,00 g/l Syre: 6,00 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring

  • 
    Sprøstekt bacon !

    Bacon, klar til steking

    Klar til koking i Crock-Pot på LOW i 7-8 timer !

    Krydder !!
    Ingredienser

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF