28 desember 2015

Gratinert kyllingform med skinke og sennep !


Oppskrifter på enkle ovnsretter kan det aldri bli for mange av.
Mat som passer seg selv -og smaker godt er ypperlig når du ikke helt vet når middagsgjestene kommer stupende inn gjennom døren.
Denne kan tilberedes i god til -og oppbevares i kjøleskapet til den skal stekes, men da må du avkjøle sausen før du heller den over i kyllingen.

Til 4-6 porsjoner trenger du:
  • 1 kg kyllingfilet
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 pakke frosne selskapserter
  • 180 g skinke, gjerne kyllingskinke
  • 1 gul løk
  • 2 ss smør
  • 1 dl kjøttkraft 
  • 2 ss Dijon sennep
  • 2,5 dl fløte
  • 2 ts soyasaus
  • Salt
  • Pepper
  • Revet ost
Sånn gjør du:
  1. Skjær hver kyllingfiletene i 4-5 biter.
  2. Fordel erter i en ildfast form og legg kyllingen over. 
  3. Krydre kyllingen med salt og pepper.
  4. Dryss skinke i biter over kyllingen.
  5. Hakk løken og fres den myk i godt smør.
  6. Hell kjøttkraft, jeg brukte vann og 1/2 beger kjøttfond over løken og la det koke i noen minutter til fonden er oppløst.
  7. Tilsett sennep, fløte og soyasaus.
  8. La sausen koke godt sammen i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. 
  9. Hell sausen over kyllingen.
  10. Dryss over revet ost.
  11. Stek på midterste rille ved 220 grader i ca. 20 minutter.
Serves med hva du måtte ønske: ris, pasta eller godt brød og salat er godt tilbehør.

The Flying Culinary Circus Valpolicella Ripasso 2013
Hjemmeside til The Flying Culinary Circus finner du her.

Vin laget etter ripasso-metoden bruker gjenværende drueskall, kjøtt og stein fra amarone- og reciotoproduksjon. Dette blandes med 'ny' vin fra ferske druer, og gir en ny gjæring som gir en kraftigere, mer kompleks vin, også med noe høyere alkohlstyrke.
Ripasso lagret på eikefat ett til to år, før tapping på flaske



Ingredienser (mangler soyasaus, salt og pepper)
Sausen er klar til å helles over kyllingformen
Klar til steking !
Klar til servering - Smaker smaskens !!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF