Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

onsdag 23. desember 2015

Rekekabaret ღ


Kabaret var klassisk selskapsmat på 50-60 tallet, men den dukker stadig opp igjen.
Perfekt rett på koldtbordet, til kveldskosen eller til lunch.
Kald hvitvin og kabaret på terrassen om sommeren -eller ett herlig måltid, når du begynner og
bli lei den fete julematen på vinteren ♫♪
Det er jo så godt da -og enkelt å lage ☺

Du trenger:
  • 200 g reker uten skall
  • 300 g fiskepudding
  • 1 pose lys aspic
  • Frisk dill
  • 3-4 egg
  • 100 g lob nobs
  • 100 g hermetisk hvit asparges
  • ca. 5 dl fryst amerikansk blanding
 Sånn gjør du:
  1. Rens reker, ikke bruk reker i lake !
  2. Lag aspiken etter anvisning på posen, avkjøl.
  3. Kok egg, skal være hardkokte.
  4. Legg litt frisk dill i bunnen på en form og legg på egg.
  5. Hell over litt av aspiken.
  6. Legg reker, fiskepudding, lob nobs, hvit asparges, erter, mais og gulrøtter lagvis i formen.
  7. Hell over resten av aspiken til det dekker innholdet.
  8. Sett kabareten kaldt til den er helt stiv, ca. 4  timer eller til neste dag.
  9. Legg et egnet fat over formen og vend den fort rundt. Hvis den ikke løsner kan du bløte et kjøkkenhåndkle med varmt vann og legge det rundt formen ett minutt eller to.
  10. Serverer kabareten med fersk loff, godt smør og remulade ღ

 Lob nobs (som det ikke er ett spor av hummer i, inneholder hvit fisk, men jeg synes faktisk det smaker veldig godt) kan byttes ut med mer reker eller krepsehaler.

Liker du ikke fisk og skalldyr -eller er allergisk kan du lage skinkekabaret, oppskrift her.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar