Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 20. desember 2015

Ukemeny - Julemeny - Uke 52 - 2015


Nå er det ikke mange dager igjen -til nissen kommer ~**~
Gjør det litt enklere for deg selv ved å forberede menyen for årets nest siste uke.

Her er mitt forslag til ukemenyen for jule-uken, tradisjonen tro med ribbe og tilbehør på juleaften,
selv om jeg personlig synes andre landsdelers julemiddag er bedre. Heldige er dem som skal spise pinnekjøtt eller fersk torsk på selveste dagen, men til trøst så har julen mange, lange dager hvor familie og god mat står i fokus.

Det blir torsk, pinnekjøtt og kalkun i løpet av julen på Hedmarken også.
Håper dere alle får en god, fredfylt, smakfull julefeiring

Oppskriftene finner du link til i navnet på retten.

Mandag 21 desember
Hverdagsgryte med pølser av kylling og kalkun
Fremdeles hverdag for de fleste av oss.
Gjør det enkelt med en billig, smakfull, enkel gryterett som du lager på under 20 minutter !



Tirsdag 22 desember
Ovnsbakt ørret med pesto, pasta og grønnsaker
Satser på enkle raske retter dagene før jul.
Fristende, fargerik ovnsrett -som smaker nydelig og friskt !
Retten er enkel og tilberede -og klar til servering på ca. 30 minutter !
Onsdag 23 september
Kvelden før kvelden, stress ned etter dagens strabaser med ett skikkelig smørbrød.
Mørt biffkjøtt med smakfull cheddar, hjemmelaget god guacamole, varme ciabatta og sprø chips ♫♪
Denne smaksbomben må dere teste ut !!

24 desember - Juleaften
Tradisjonell RIBBE
Hjemmelaget surkål
Riskrem med rød saus

Tradisjonen tro, som alltid her på Hedmarken:
Ribbe, julepølse, innmatpølse, medisterkaker, poteter, surkål, lefse, meierismør, sennep og tyttebær.
Ikke min favoritt, men tradisjon er tradisjon.
- og til dessert selvfølgelig riskrem med rød saus.





Fredag 25 desember - 1 juledag
Sen frokost/lunch med rester av julemiddagen, gjerne servert i lefse med godt meierismør og sennep.
I tillegg MÅ man spise SYLTE og TOMATSILD.

Rakfisk
Bland salt og sukker i forholdet ca. 50 g salt pr. 1 ts sukker.
Legg et lag med salt i bunnen av et kar av plast, noen bruker fremdeles "trebutter".
Strø saltblanding i buken og hodet på fisken og legg den med buken opp, tett i tett.
Strø saltblanding over fisken, og legg neste lag med fisk på tvers av det første.
Slik legges det lag på lag, og med salt på toppen.
Press til slutt alt ned med et lokk med noe tungt på.
La den stå kjølig i 3-4 måneder.
-eller kjøp den på butikken !!



Lørdag 26 desember - 2 juledag
Kinesisk pepperbiff
Lar julemat være julemat i dag, det er jo lørdag -og da blir det biff med en liten vri.
Denne retten er bare SÅ god, kan anbefales.
Hot & godt - trenger ikke smake til med salt og pepper - Spis & Nyt ♫♪

(Skal du ha pinnekjøtt i morgen ? Husk og legg pinnekjøttet i vann, hvis du ikke har gjort det enda)


Søndag 27 desember - 3 juledag
PINNEKJØTT

Dessert : Karamellpudding

Julens høydepunkt for meg -pinnekjøtt er den beste julematen jeg kan få !
I dag blir det den helt 'vanlige', servert med vossakorv og hjemmelaget kålrotstappe.
En dag i julen må man også ha hjemmelaget karamellpudding -og den er ikke vanskelig å lage !
Kjempegodt !!

Lag litt ekstra pinnekjøtt, så du har rester til i morgen !



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar