01 januar 2016

Kalkunpai med bacon og ost ღ (。◕‿◕。) ღ


Nytt år - nye muligheter ღ -og nye oppskrifter !

Er ikke helt 'for' nyttårsforsetter jeg, men jeg burde bli litt flinkere til å bruke opp rester.
Jeg kaster ikke rester altså, ja ikke før de har blitt dårlige, legger dem i kjøleskapet og lar dem ligge der noen dager, DA kan jeg kaste dem !


Når man steker en hel kalkun, får man ofte igjen rester.
En pai smaker alltid godt og her kan du få ryddet opp i kjøleskapet.

I denne oppskriften kan du bytte ut kalkun med rester av kylling eller annet kjøtt.


Paibunn:
  • 150 g smør
  • 200 g hvetemel 
  • 2 ss vann
Sånn gjør du:
  1. Smuldre smør og mel.
  2. Tilsett 2 ss kaldt vann og elt deigen til alt er blandet og deigen myk og smidig.
  3. La deigen hvile i ca. 1 time i kjøleskapet.
  4. Kjevle ut deigen og legg i en paiform, som dekker hele formen.
  5. Prikk bunnen med gaffel og skjær bort det overflødige rundt kantene.
  6. Forstek bunnen nederst i ovnen på 200°C i 15 minutter.
Paifyll:
  • 300 g stekt kalkunkjøtt
  • 140 g bacon
  • 250 g revet hvitost
  • 2 ss gressløk
  • ½ ts pepper
  • 4 egg
  • 2½ dl melk
Sånn gjør du:
  1. Skjær kjøttet i passe store biter og legg kjøttet i den forstekte paibunnen.
  2. Skjær bacon i biter og sprøstek det i en varm panne, eller legg bacon på bakepapir på ett stekebrett og stek baconet på 175°C i ca. 15 minutter -eller til det er sprøstekt og skjær baconet i biter.
  3. Legg baconet over i paibunnen.
  4. Bland egg, melk, gressløk og pepper og hell blandingen over baconet. 
  5. Dryss over revet ost.
  6. Stek paien videre ved 200°C i ca. 30 minutter til eggblandingen er stiv.
  7. Dryss over litt friske urter hvis du har, jeg brukte litt grovhakket basilikum.
  8. Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.
Paibunn og bacon !

Paibunn med kalkun og bacon, egg, pepper, gressløk og melk !

Legger på revet ost !
Klar til servering !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF