05 januar 2016

Karbonader med blomkål, rosepeppersaus og rognebærgele !


Hjemmelaget karbonader er så godt, særlig med friske grønnsaker til !

Her er en god middagsrett med kokt blomkål, mandelpoteter, rognebærgele og en god peppersaus.
Lag gjerne dobbelt porsjon med karbonader, de er gode på brødskiver også.

- Også var det meg og porsjoner da, jeg skriver porsjoner ikke personer -her i huset er i hvert fall mange som spiser mer enn en porsjon !!


Du trenger til 2 store eller 4 små porsjoner:
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss soyasaus
  • Blomkål *
  • Rosepeppersaus*
  • Mandelpoteter *
Karbonader:
Bland alle ingrediensene godt sammen.
Form 4 store karbonader.
Stekes i godt smør, ca. 3 minutter på hver side, etterstek på svak varme noen minutter til de er gjennomstekt.

Mandelpoteter:
Kok opp vann i en stor kjele, legg i potetene med skallet på, la vannet koke opp igjen.
Skru ned varmen og la potetene trekke rett under kokepunktet i 15 minutter.
Sil av vannet -og hold potetene varme frem til servering.

Blomkål:
Plukk av bladene for hånd eller skjær dem av med en kniv.
Knekk av for hånd eller skjær av blomkålbukettene. Du trenger 1/4 blomkålhode per porsjon.
Kok bukettene til de er møre, ca, 10 minutter.

Rosepeppersaus finner du oppskrift på 👉 her.

Rognebærgele ! Kjempegod til vilt og annet godt kjøtt !!

Blomkål, karbonadedeig og rosepeppersaus
Enkel, sunn og god husmannskost !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF