Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 30. januar 2016

Pizza med smak av Italia ♫


Smaksrik, nydelig frisk pizza
-hvor det meste av 'pizzafyllet', blir tilsatt etter pizzaen er stekt !
Pizza med hjemmelaget pizzasaus og revet ost. Toppet med ruccola, spekeskinke, tomater,
avokado og oliven Her kan du gjerne legge på noen tynne skiver parmesan også !
Det må jo bli godt !!!
Og ja, jeg vet at italiensk pizza skal ha tynn, sprø bunn, men jeg lagde god 'gammel-dags' pizzabunn !

I glasset: Righetti Valpolicella Classico ♫


Pizzabunn:
  • 500 g hvetemel / ca. 7 dl
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 3 dl vann
  • 1/2 dl olje
  • 1,5 ts salt
Sånn gjør du:
Rør gjæren ut i fingervarmt vann, 37 grader.
Tilsett olje, salt og hvetemel, litt og litt mel om gangen.
Elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
La den heve i 45 minutter.
Del deigen i fire emner og kjevl ut pizzabunner eller lag en stor langpanne-pizza
Etterheves i ca. 15 minutter.

Pizzasaus:
  • 1 Box tomater med basilikum og oregano
  • 4 ss tomatpurè
  • Salt
  • Pepper
  • En neve frisk Basilikum, grovhakket eller 1-2 ts tørket basilikum.
Sånn gjør du:
Kok opp tomater, tomatpure, basilikum og smak til med krydder.
Kokes i ca. 20 minutter.
Bruk gjerne en stavmikser for å få fin konsistens.
(Blir nok til to store pizza, frys ned eller tilsett stekt kjøttdeig og bruk restene til pastamiddag)

Pizzafyll:
  • 300 g revet ost

Topping:
  • Ruccola
  • 1-2 stk avokado
  • Sitron eller limesaft 
  • 12 små tomater
  • 200 g spekeskinke
  • 24 stk oliven
  • (Parmesan)

Sånn gjør du:
  1. Sett stekeovnen på 225 grader. 
  2. Bre pizzasausen utover pizzabunnen og dryss over ost.
  3. Stek pizzaen i 15-20 minutter, til bunnen er gjennomstekt.
  4. Avkjøl pizzabunnen noe før du legger på toppingen. Kan gjerne skjære den opp i biter før du legger på toppingen.
  5. Skjær avokado i tynne skiver, dryss over litt sitrussaft, så den ikke blir brun
  6. Del tomatene i to.
  7. Legg ruccola, avokado, tomater, skinke og oliven på pizzaen (-og gjerne parmesan)
Lager pizzasaus !
'Monterer' Pizza !
Ferdig stekt pizza !
Klar til servering !
Spis & Nyt ♫
Snadder !!! ♫
Righetti Valpolicella Classico 
Righetti Valpolicella Classico 2014
Land/distrikt: Italia, Veneto, Valpolicella



  • Årgang:  2014
  • Passer til: Fisk   Lyst kjøtt   Svinekjøtt  
  • Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Garvestoffer:
  • Farge: Middels dyp rød.
  • Lukt: Sval aroma preget av røde bær, urter og litt mandel.
  • Smak: Ung og fruktig, preg av røde bær og urter, frisk ettersmak.
  • Råstoff: Corvina, Rondinella, Molinara
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk med bl.a. temperaturkontrollert
  • Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,50 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring
  • Produsent: Luigi Righetti
  • 
    Ingredienser

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar