Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 22. januar 2016

Pizzasnurrer med kjøtt & -tomatsaus og masse ost ♫♪


Pizzasnurrer er perfekte til kveldskos, til lunsj og i matpakken, til barnebursdager og ikke
minst på tur i skog og fjell  ♫♪
 
Du trenger ikke være 'liten' for å digge pizzasnurrer -tipper bestemor og bestefar også vil ha en bit.
Oppskriften er til ca. 18 stk 'digg' - gode, litt klissete pizzasnurrer.

TIPS:
Du kan lage dobbelt porsjon pizzadeig og fordele kjøttsausen over to pizzabunner hvis du ønsker litt mer pizzadeig -og mindre fyll c",) -eller legge på halvparten av kjøttsausen og bruke restene til pastamiddag.

Hvis det frister mer med pizzasnurrer med skinke, finner du oppskrift her.


Pizzadeig:
  • 3 dl vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ss olje
  • 1/2 ts salt
  • 1 1/2 dl sammalt hvetemel
  • 5-6 dl hvetemel
Fremgangsmåte:
  1. Bland sammen mel og tørrgjær.
  2. Tilsett vann, som holder ca. 40 grader, olje og salt
  3. Elt deigen til den er passe fast.
  4. Dekk bakebollen med ett kjøkkenhåndkle, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 45 minutter, på et lunt sted.
Kjøttsaus:
  • 400 g kjøttdeig
  • Stekesmør
  • 1 stk hakket gul løk
  • 1 boks hakkede tomater, kan gjerne bruke en som er tilsatt urter
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • En neve frisk basilikum eller 2 ts tørket basilikum
  • Revet hvitost, skal ikke i sausen, men drysses over pizzasnurrene før steking.
Fremgangsmåte:
  1. Stek kjøttdeig og løk i smør i en stekepanne.
  2. Tilsett tomatpuré, hermetiske tomater, salt og pepper.
  3. La det småkoke i ca. 15 minutter.
  4. Smak til med basilikum.
  5. Avkjøles før du legger fyllet på pizzabunnen.
Sånn gjør du:
  1. Rull deigen til en pølse, og kjevl den ut til en tynn avlang firkant.
  2. Smør kjøttsausen utover pizzabunnen.
  3. Rull sammen deigen til en tykk pølse.
  4. Skjær pølsen i ca. 2 cm tykke skiver.
  5. Legg skivene på to stekeplate med bakepapir. Husk at de hever seg, så ikke legg dem for tett sammen.
  6. Dryss på ost.
  7. La dem etterheve 15 minutter.
  8. Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter på 225 °C.
Pizzadeig og kjøttsaus

Kjevler ut pizzadeig
Har lagt kjøttsausen på pizzadeigen
Har rullet sammen og skjært opp pizzasnurrer. Drysser over ost, mye ost !!!
Ferdig stekte, klar til servering !! Litt klissete av mye kjøttfyll, men veldig gode !


Spis & Nyt ♫♪

Nom Nom !!!

Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar