03 januar 2016

Ukemeny - Uke 1 - 2016 ✿


Takk for 2015 - Velkommen 2016 !
Håper dere har lagt bak dere ett fint år med mange gode opplevelser.

Nå starter vi med blanke ark, håper det blir ett år med medvind, selv om det antagelig kommer litt motvind også, That's life !!!

Mat må vi i hvert fall ha, gjerne noe sunt, men det viktigste er at det er godt.
For min del er det ikke selve måltidet jeg legger på meg av, men alt det jeg på etter eller annet hvis klarer og stappe i meg mellom måltidene c",)

Spis & Nyt -og drøm deg litt bort ♫♪
Det ligger link til oppskriftene i navnet på retten.

Mandag
Blomkålsuppe med røkelaks

Kanskje du har igjen litt røkelaks etter julen, da er det på tide å bruke den opp.
Blomkål har en mild smak og passer til nesten alt.
Den er stappfull av vitamin C og B-vitaminet folat. Til tross for den bleke, hvite fargen er dette en grønnsak med svært sterke helsebringende plantestoffer, såkalte fytokjemikalier.
Så løp og kjøp blomkål !!


Tirsdag
Spaghetti med kyllingkjøttdeig, grønnsaker og kokosmelk

Kyllingkjøttdeig og pasta : billig og ganske så sunn middagsmat !
Kanskje det også er flere enn meg, som kjøper pakker med paprika i flere farger -og den grønne ligger stadig igjen, NÅ kan du putte den i gryta.


Onsdag
Lasagne med laks og en sprek tomatsaus

En fin måte og spise fisk på..... lasagne liker alle !!
Med chili og kajennepepper kan det bli en 'hot' fiskeopplevelse c",)


Torsdag
Dampet kinakål med urtesaus og reker

Kinakål er godt kjent i Norge, men nordmenn flest tenker på den kjedelig salaten vi får servert på de fleste gatekjøkkener rundt omkring. Kinakål er kål, ikke salat !!
I Kina, kinakålens hjemland blir den som regel brukt i wok og dampet i varmretter.
Den trenger veldig kort koketid, 4 minutter er nok.
Gi kinakålen en liten opptur du også !


Fredag
Hamburger av kjøttdeig med sopp & vårløk

Hamburger blir ofte laget av karbonadedeig, ja for oss 'vanlige', som ikke kverner kjøttet selv.
I dag byttet jeg ut karbonadedeigen med kjøttdeig og hamburgerbrød med rundstykker.
Blandet kjøttdeigen med egg, rødløk, persille, ketchup og soyasaus.
Serverte kjøttdeigburgerne med cheddar, stekt sopp, vårløk, tomat og ovnsbakte poteter.
Rask burger til middag er helt greit !
Smakte digg !!!


Lørdag
Ytrefilet av storfe med løvpoteter, bacon surret asparges & appelsinsaus

En liten vri på lørdagsbiffen !
Biff kan serveres med mange forskjellige spennende tilbehør !
Spis & Nyt !

Søndag
Svinefilet på grønnsakseng

I dag ble den en smakfull kremet ovnsrett til middag.
Du kan forberede den i god tid og oppbevare den i kjøleskapet til den skal stekes.
En god symfoni av smaker med masse grønnsaker ♫


Ukens dessert
Oreodessert

Oreokjeksen er virkelig noe som falt i smak hos de fleste barnefamilier i Norge.
Ikke bare som vanlig kjeks, men brukt i kaker og desserter.
Her er oppskriften på en lettlaget dessert.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF