Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 14. februar 2016

Gulasj fra Østerrike ♫♪


Gulasj er mest kjent som nasjonalretten til Ungarn, men Ungarn og Østerrike har vært i
union og deler noen mattradisjoner, derfor vil Østerrike også ha noen 'aksjer' i gulasj.
Navnets egentlige betydning er «gjetermat» og består av finskåret oksekjøtt i krydret saus.

Jeg serverte gulasjen med en nydelig potet og selleripuré og ett dryss frisk persille.
God middag ☆҉.¸.••♪♫⁀°♡ღ



Til 4 porsjoner trenger du:
  • 800 g høyrygg, renskåret for fett og bein
  • 2 stk løk
  • Stekesmør
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ts eddik
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts karve
  • 2 ss frisk hakket oregano
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 2 røde paprika
  • Persille

Sånn gjør du:
  1. Skjær kjøttet i biter. Hvis du bruker høyrygg er det en god del fett og hinner på den. Kjøp ca. 1200 g, da du må regne med en del avskjær.
  2. Skrell løk og grovhakk den.
  3. Surr løken i stekesmør i en stor tykkbunnet kjele til den er blank.
  4. Tilsett kjøttet og la det surre litt. Kjøttet skal ikke være stekt, med litt brunet, noe som gir enn bedre smak på gryta.
  5. Tilsett de øvrige ingrediensene, utenom paprikaene og la gryta småkoke i 2 timer eller til kjøttet er mørt.
  6. Rens paprika og skjær den i biter. La den koke med de siste 10 minuttene.

Potet & selleripuré:
  • 300 g sellerirot 
  • 600 g poteter
  • 4 ss godt smør 
  • 2 dl kremfløte 
  • Salt
  • Pepper
Fremgangsmåte:
  1. Skjær potet og selleri i terninger. 
  2. Kok dem i vann til de blir møre.
  3. Sil av vannet og mos grønnsakene.
  4. Tilsett smør og fløte og bland alt godt sammen.
  5. Smak til med salt og pepper.

Villa Puccini 2010

  • Varetype:Rødvin
  • Land/distrikt:Italia, Toscana, Øvrige
  • Årgang: *)2010
  • Passer til:Storfe   Lam og sau   Småvilt og fugl  







  • Farge:Middels dyp rød.
  • Lukt:Aroma med preg av røde bær og morell, hint av røyk og vanilje.
  • Smak:Ren og umiddelbar, preg av røde bær, urter og tre.
  • Råstoff:Sangiovese 90%, Merlot 10%
  • Metode:Membranpressede druer, temp.kontr. gjæring, gjennomgått malolaktisk gjæring. 12 md. lagring i store slavonske fat.
  • Innhold:Alkohol 12,50%Sukker: 2,00 g/lSyre: 5,00 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring
  • Produsent:Villa Puccini
Koker gulasj og potet -og selleripure ♫
Spis & Nyt ♫♪
Gulasj fra Østerrike ♫♪
Ingredienser ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar