Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 21. februar 2016

Kjøttpai med tyttebærlokk ✿ servert med ovnsbakte grønnsaker og tyttebærsaus !

Inneholder produktplassering !

Herlig pai med godt tyttebærsyltetøy fra Løiten.
Pai passer til alle døgnets tider, lunch, middag og kvelds.
Jeg serverte paien med ovnsbakte grønnsaker, som du steker sammen med paien og en helt herlig tyttebærsaus Den kan også serveres uten noe ekstra tilbehør !


Paibunn:
  • 2 dl hvetemel 
  • 1 dl fint sammalt hvete 
  • 100 g smør
  • 3 ss vann 

Paifyll:
  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 stk stor gul løk 
  • Stekesmør
  • 1 ts salt 
  • 1 ts pepper 
  • 2 stk egg 
  • 2 dl melk 
  • 2 dl revet ost 
  • 200 g tyttebærsyltetøy fra Løiten
Fremgangsmåte:
  1. Kjør alle ingrediensene til paideigen i food-processor, eller smuldre smøret inn i melet og bland alt godt sammen ved hjelp av hendene. Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet mens fyllet gjøres klart. 
  2. Hakk løken og stek den sammen med kjøttdeigen. Smak til med salt og pepper. Pass på så kjøttfyllet ikke inneholder mye væske, sil av den hvis den er veldig bløt.
  3. Kjevle deigen ut og kle en paiform, ca. 26 cm i diameter.
  4. Prikk bunnen godt og forstek paibunnen ved 200°C  i ca. 10 minutter. 
  5. Hell kjøttfyllet over paibunnen.
  6. Visp sammen egg, melk og ost og hell det over kjøttet. 
  7. Stek paien ved 200°C i ca. 25 minutter.
  8. Ta paien ut og smør forsiktig tyttebærsyltetøyet over. 
  9. Stek paien videre i ca. 5 minutter.
Grønnsaker:
  • Vårløk
  • Paprika
  • Sopp
  • Squash
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær grønnsaker i passende biter og legg dem i en ildfast form.
  2. Drypp over litt olje, salt og pepper.
  3. Stekes sammen med paien, ved 200°C i ca. 30 minutter.
Tyttebærsaus:
  • 5 dl kjøttkraft
  • 2 ss hvetemel
  • 3 ss smør
  • 2 ss crème fraîche 
  • 3 ss tyttebærsyltetøy
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Smelt smør, tilsett mel og rør til alt er godt blandet.
  2. Spe med kraft, litt og litt om gangen.
  3. La sausen småputre i ca. 10 minutter.
  4. Tilsett crème fraîche og tyttebærsyltetøy.
  5. Smak til med salt og pepper.
Lager paibunn med min 'nymotens' food-processor !
Grønnsaker
Paifyll 
Klar til steking !
Tyttebærsaus
Tyttebærsaus
Klar til servering

Kjøttpai med tyttebærlokk ✿ servert med ovnsbakte grønnsaker og tyttebærsaus !

Ingredienser
Syltetøy fra Løiten  
Fra 1936 hadde Løiten Brænderi AS en omfattende produksjon av kvalitetsprodukter innen saft, syltetøy, cider og gelèer under varemerket "Løiten". I folks bevissthet ble varemerket "Løiten" ensbetydende med den ypperste kvalitet. Løiten AS er et firma som ivaretar og fører videre varemerkene innenfor de tradisjonelle produktene til tidligere Løiten Brænderi AS.
Løiten på facebook - link her.
Hjemmesiden med nettbutikk finner du her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar