16 februar 2016

Pølsegrateng med pasta og tomatsaus !


Enkel og god hverdagsmiddag ! Nok en ovnsrett - ALT I EN FORM !!
Jeg brukte wienerpølser i middagsretten, den magre typen og fullkornspasta.
Pasta og pølser er ikke akkurat sunt, men til trøst inneholder pastagratengen tomater og mais

Ovnsretten er varmende og litt hot, da den er tilsatt litt sambal oelek, en indonesisk chillipasta.
Sambal oelek er en pasta laget på rød chilli, ingefær, lime og sitrongress.
Bruk så mye du vil, men den er ganske hot altså !!
Jeg brukte en 'liten dose', da den skal serveres til en liten 'prinsesse'.

Jeg har hentet barnebarnet på 2,5 år i barnehagen etter jobb i dag.
Forberedte pølsegratengen klar for steking og satt den i kjøleskapet, tildekket med plast i går.
Når du lager den dagen før bør alle ingrediensene være kalde før du blander dem sammen.
Enkelt og lettvint når vi kom hjem i dag



PØLSEGRATENG til 4-6 porsjoner:
  • 300 g wienerpølse, gjerne en mager type
  • 200 g pasta, gjerne fullkornpasta
  • 1 boks mais
  • 500 g tomatsaus *
  • 100 g revet ost
Sånn gjør du:
  1. Lag først tomatsausen.
  2. Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet og skyll med kaldt vann så den ikke fester seg sammen.
  3. Legg pastaen i en ildfast form
  4. Skjær pølser i skiver og ha det sammen med pastaen.
  5. Ha i en boks med mais. Bland alt litt sammen.
  6. Hell tomatsausen over i formen og bland den forsiktig inn sammen med de øvrige ingrediensene.
  7. Strø over ost på toppen.
  8. Stekes i ovn på 200 °C i ca. 20 minutter,

TOMATSAUS:
  • 800 g hermetiserte tomater
  • 2-3 sjalottløk, finhakket
  • 2 ss olje
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts sambal oelek
  • 1 ts tørket provencekrydder
  • 1/2 ts sukker
  • Salt
  • Pepper 
Sånn gjør du:

  1. Stek sjalottløk og hvitløk i olje, til den blir gylden.
  2. Tilsett de øvrige ingrediensene og la sausen koke noen minutter.

Tomatsausen er klar til å tilsettes gratengen  
Pølsegratengen er klar til å tilsettes ost  
Klar til steking 
Ferdig stekt 

Nam Nam !! 
Sambal oelek 
Ingredienser  ✿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF