Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 13. februar 2016

Sveler ✿

Inneholder produktplassering

Sveler er tradisjonsbakst fra Vestlandet.
Stekes som små pannekaker.

I 1971 begynte Fjord1 å servere sveler ombord i ferjene som knytter sammen samfunnene i Møre og Romsdal. Senere har denne skikken bredt seg utover resten av vestlandet, hvor sveler er sterkt assosiert med ferjereiser.
Salg av sveler er også vanlig på fergesamband i Nord-Norge, ferger i andre deler av landet, som selskapet Bastø Fosens ferger mellom Moss og Horten serverer også svele på overfarten.
Lag gjerne en stor porsjon og fyll opp fryseren !!
Smaker knakende godt 💕

Du trenger til ca. 40 sveler:
  • 4 egg
  • 2,5 dl sukker
  • 125 g smør
  • 1 liter kulturmelk
  • 10 dl hvetemel
  • 1 ss natron
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret i en liten kjele.
  2. Visp sammen egg og sukker.
  3. Tilsett smøret.
  4. Bland inn kulturmelk.
  5. Tilsett melet, litt og litt om gangen, rør godt.
  6. Natron blandes inn helt til slutt.
  7. La den svelle i ca. 15 minutter. 
  8. Stekes i en middels varm stekepanne eller takke uten smør, når den begynner og stivne snur du den og steker videre på den andre siden.

Serveres med hva du måtte ønske, godt syltetøy, rømme, godt smør, brunost, honning og valnøtter
er godt til, gjerne i forskjellige kombinasjoner.

Svelerøre
Steker sveler
Stekte sveler 
Svele med brunost og bringebærsyltetøy
Svele med blåbærsyltetøy, valnøtter og honning 
Svele med solbærsyltetøy, rømme og sitronmelisse 
Svele med eplesyltetøy, rømme og kanel 


Jeg kan anbefale syltetøy fra Løiten -god på smak og konsistens.

Fra 1936 hadde Løiten Brænderi AS en omfattende produksjon av kvalitetsprodukter innen saft, syltetøy, cider og gelèer under varemerket "Løiten". I folks bevissthet ble varemerket "Løiten" ensbetydende med den ypperste kvalitet. Løiten AS er et firma som ivaretar og fører videre varemerkene innenfor de tradisjonelle produktene til tidligere Løiten Brænderi AS.
Lik Løiten på facebook - link her.
Hjemmesiden finner du her.

Ingredienser 
Forrige gang jeg spiste sveler var her :
Kjørte fra Stryn til Hellesylt og tok ferjen Fjord 1 over til GeirangerInnlegget fra turen finner du her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar