04 februar 2016

Thaigryte med strimlet svinefilet ♫♫♥


Hverdagsgryte med smakfulle asiatiske smaker,
full av vitaminer og proteiner ♫♫💚

Thaimat har mange gode smaker i tillegg til at den inneholder helse i hver bit. Masse grønnsaker, friske urter og rent kjøtt gjør thaimat til en sunn og god matopplevelse.

Enkel og rask å lage, når du har fått tak i ingrediensene.
Det blir stadig bedre utvalg av spennende ingredienser i de fleste dagligvarebutikker.
Det kan lønne seg og ta turen innom en 'asia-butikk'. Der får man beste råvarene til en rimelig pris. Alle råvarene med unntak av sitrongress får du kjøpt på 'nærbutikken', men det er ingen krise hvis du kutter ut sitrongresset. 

Sterkt - Søtt - Salt - Syrlig 🌿🌾

Thai red curry paste inneholder som regel chili, korianderfrø, hel pepper, sitrongress, korianderstilker, galangal, hvitløk og kaffir limeblader.
Du kan lage den selv, men det enkleste og kanskje det beste er å kjøpe ett glass !


Du trenger til 3 porsjoner:
  • 400 g svinefilet i strimler
  • Rapsolje
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss rød curry paste
  • 1 boks lett kokosmelk, 6 g fett
  • 1 dl vann
  • ½ ts tørket sitrongress eller 2 ss finhakket fersk sitrongress
  • 2 gulrøtter
  • 100 g minimais
  • 1 rød paprika
  • 1 lime, skallet og saften
  • 1,5 ss soyasaus
  • 1 ss asiatisk fiskesaus
  • 1 ts brunt sukker
  • Frisk koriander
Sånn gjør du:
  1. Skjær opp svinekjøttet i strimler, jeg brukte indrefilet av svin. Du kan selvsagt bruke ferdig kjøpt strimlet svinekjøtt, men jeg synes det er litt vel for mye fett og slintrer i de pakkene.
  2. Grovhakk løk og finhakk eller riv hvitløk.
  3. Skjær opp gulrøtter i tynne strimler eller skiver og paprika i terninger.
  4. Stek strimlet svinekjøtt raskt i en varm stekepanne, med litt olje. Sett det til side.
  5. Fres løk og hvitløk i litt olje til det er blankt.
  6. Tilsett curry paste og stek ytterligere i 1-2 minutter.
  7. Tilsett kokosmelk, vann og sitrongress (bruker du hel sitrongress, finhakker du den) og la det småkoke i 10 minutter.
  8. Tilsett gulrøtter og minimais og la det småkoke i 5 minutter.
  9. Ha paprika, saften og skallet fra limen, sukker, fiskesaus, soyasaus og det stekte kjøttet i gryta, og la det koke i 1 minutt til sukkeret har løst seg opp.
  10. Pynt med frisk koriander ved servering.
Jeg serverte retten med fullkornsris 🌾


Grønnsakene er klare !

Klar til servering !


Jeg har fått gave av en venninne, som har feriert i Asia. I Kambodsja kjøpte hun krydderblandinger
i gave til meg, heldig - Takk Wenche

2 kommentarer:

  1. Kan man lage denne dagen før?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det går nok bra, men den er aller best med en gang den er ferdig. Du kan jo eventuelt skjære opp grønnsakene og steke svinekjøttet -og oppbevare det hver for seg i plast i kjøleskapet til dagen etter -da er den veldig rask og 'surre sammen' :-)

      Slett

Print Friendly and PDF