Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 4. mars 2016

Brasserie Degas ✿ Frederiksberg - København / Fransk gourmet restaurant ✿


Gourmet restaurant i fancy omgivelser på Gamle Kongevej på Fredriksberg i København.
Frederiksberg er den moderne delen av København med gode shoppingmuligheter og grønne områder. En liten by i byen, der de fleste bygningene er fra 1620.

Brasserie Degas en liten perle av ett sted, både når det gjelder interiør, service og selvfølgelig fantastisk mat både på utseende og smak
Hjemmesiden finner du her.

Brasserie Degas
På menyen finner man typiske Franske retter, her er ett lite utvalg:

  • Salat af foiegras med lufttørret andebryst og syltede kastanjer.
  • Stegte kammuslinger og jomfruhummer med terrine af foie gras.
  • Indbagte muslinger med morkler og julienne i cocotte.
  • Petit pots af snegle i tomat concassees m. kryddersmør & brød crouton.
  • Confit af andelår med karl johan svampe i cremesauce.
  • Gratineret frugt med is og sabayon en chaud-froid.
  • Macaron pistacie med cremeux pistacie og friske hindbær.

Så mye godt, skulle gjerne ha prøvd alle rettene !

Når vi kom fikk vi vann i glassene før vi rakk og sette oss ned.
Når vi hadde bestilt middagen fikk vi en type vannbakkels, men laget med mindre sukker og påstrødd salt og litt ost. Varme og kjempegode !!!

A'la vannbakkels, men ikke søte, litt salte og med smeltet ost

Dagens utvalgte ble:
Stegt andebryst med kantareller, pomme souflées og rødvinsauce.

Kjempemør, perfekt stekt and, gode kantareller, perfekte souflées poteter, som lå i en spiselig skål, under anden var det tomatconfit, nydelig små gulrøtter og en helt perfekt rødvinsaus. Retten ble i tillegg servert med gratinerte franske løvtynne poteter i porsjonsform, samt godt nystekt brød, godt smør og oliven.
Anden ble servert på glovarme tallerkener !
Prisen var overkommelig, DKK 185,-
Terningkast 6 !

Bildet mitt ble litt mørkt, så jeg tillot meg 'å låne' dette bildet fra facebook

Dagens vin, ble etter anbefaling av kelneren en Bordeaux, som passer perfekt til and.
DKK 375,- for en flaske.
Château Moulin de Mallet ´2014


 
Dagens dessert:
Sortiment af créme brulées.

Vi fikk servert 3 stk créme brulé, med vanilje, grønn-te og kaffe.
Alle var gode på smak og hadde ett sprøtt sukkerlokk, men de var iskalde !
Hadde de vært varme hadde det blitt en 5+, men på grunn av de tydeligvis kom rett ut av kjøleskapet holder de bare til terningkast 4.
Prisen på desserten var DKK 89,-

Sortiment af créme brulées
Dessert
MACARON
Brasserie Degas er også kjent for sine 16 forskjellige utgaver av Macaron / Makroner,
som de selger for kr. 12,- pr. stk.

Du finner også Brasserie Degas på facebook.

☆҉.¸.•
(⁀‵⁀) ☆҉.☆҉.¸.•°
.`⋎´☆҉.¸.•° Lev - Spis - Nyt !
☆҉.¸.••♪♫⁀°♡ღ¸☆´ •♪♫¸.✿´´¯`•.¸¸. ི


Via TripAdvisor fant vi frem til Brasserie Degas, som hadde gode anmeldelser.
TripAdvisor er en fantastisk app, du kan søke på restauranter i nærheten, lese anmeldelser og få nøyaktig veibeskrivelse, til bens, med kollektivtransport, med sykkel eller med bil.
Husk og legg inn din anmeldelse på stedene du besøker.
Du finner også informasjon og anmeldelser om hoteller, "ting og gjøre", museer , kirker osv.
Helt suverent for turister !!
Vi bestilte bord via TripAdvisor dagen før, det kan være smart for det er ofte fult på de populære spisestedene.
Kun 1 km gåtur fra hotellet og tivoli.
Vel verdt ett besøk !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar