Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 25. mars 2016

Lammeplomme med ratatouille, fløtegratinerte poteter & myntegele ✿


Lam er skikkelig festmat !
Lammeplommen blir også kalt innerlåret, og er den møreste og saftigste delen på lammelåret. Lammeplommen er liten delikatesse, den er benfri og fettfri.
Kjøttet er finfibret og mørt og veier omtrent 400 gram.


Jeg serverte lammeplommen med fløtegratinerte poteter og ratatouille.
Ett ekstra pluss - Løiten MYNTEGELE ⊱╮⊱╮
Den friske mynten og syren fra eddiken passer perfekt til det kraftige og smaksrike kjøttet.


I glasset: Coto Real Reserva ( El Coto de Rioja ) 2008

Til 4 porsjoner:

Lammebiff:
Bergen ca. 200 g per person.
  1. Ta lammeblommen ut av kjøleskapet ca. 30 minutter før den skal tilberedes.
  2. Smelt smør i en steikepanne med hvitløk og timian. 
  3. Brun lammeplomma raskt i varm panne, ca. 2 min på hver side. Skal du steke mer enn en, så stek kun en i panna om gangen ! De skal brunes -ikke kokes !
  4. Legg den på et ark aluminiumsfolie, strø over litt hakket persille og tøm over stekeskyen. 
  5. Sett inn steketermometer, pakk lammeplommen inn i folien. og stek i stekeovn på 180 °C. Lammeplomma er godt rosa på 62 grader og gjennomstekt på 72 grader. Jeg stekte den til den var på 69 grader det tok ca. 30 minutter.
  6. La den hvile i ca. 15 min før du skjærer opp i skiver.
Fløtegratinerte poteter:
  • 12 poteter
  • 1 løk
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl lett melk
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Sånn gjør du:
  1. Skrell og skjær poteter og løk i tynne skiver. 
  2. Legges lagvis i en ildfast form.
  3. Bland sammen fløte melk, salt, pepper og hell det over potetene.
  4. Stekes på 220 ° C i 30 - 40 minutter, varmen kan settes ned mens du steker lammeplommen.
  5. Sett temperaturen opp igjen, mens kjøttet hviler.

Ratatouille:
  • 1 stk aubergine
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk squash
  • 1 box hakkede tomater
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 0.5 dl olivenolje
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk laurbærblad
  • Salt
  • Pepper
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts timian
  • 0,5 ts rosmarin

Sånn gjør du:
  1. Skjær auberginen i skiver.
  2. Dryss litt salt på skivene og la dem ligge å trekke i 20 minutter.
  3. Skyll i kaldt vann og tørk dem.
  4. Del skivene i to eller fire, avhengig av størrelsen.
  5. Skjær løk og squash i skiver.
  6. Finhakk eller riv hvitløk.
  7. Paprika skjæres i strimler.
  8. Stek alle grønnsakene i olivenolje.
  9. Tilsett tomatene og bland alt godt sammen.
  10. La det stå og surre til grønnsakene er møre.
  11. Ta ut laurbærbladet.
  12. Smak til med timian, rosmarin, salt, pepper og sukker.
Vin til lam:
Lammekjøttet har mye egensmak og fett, noe som krever viner med sterk karakter, spenstig syre og tydelige tanniner. I tillegg krever hvitløk og rosmarin en vin med god fruktighet. Tradisjonen tro nyter nordmenn gjerne en vellagret bordeaux eller rioja til lam.

Coto Real Reserva ( El Coto de Rioja ) 2008

  • Wine Type: Red Reserva
  • Bodega: El Coto de Rioja
  • Regioner: DOCa. Rioja
  • Grape Variety: 10% Grenache , 5% Graciano , 85%Tempranillo
  • Winemaker: Pedro Aibar
  • Winemaker: Baron de Ley Group, SA
  • Type fat: Bordeaux fat amerikansk og fransk eik.
  • Flaske Type: Bordelaise
  • Bo i Oak: 24 måneder på eikefat.
  • Kapasitet (cl): 75
  • Service: Omgivelsestemperatur på 18 ° C.
  • Tapping: 02/2011
  • Forbruk: I perfekt stand før den slutten av 2020.
  • Total surhet (g / l): 4,59
  • Flyktig surhet (g / l): 0.6
  • Sukker (g / l): 2
  • PH: 3,4
  • Alkohol (% vol.): 14
Løiten Myntegele - Perfekt til lam ! 
Lammeplomme ! 
Steker lammeplomme !
Klar til ettersteking i stekeovn !
Steker grønnsaker !
Klar til servering !

Spis & Nyt ⊱╮⊱╮
Ingredienser !

Påske i Hamar 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar