Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

mandag 21. mars 2016

Meny med smak av Asia & en guddommerlig dessert ✿✿


Min kjære og jeg skal ha familiemiddag i dag, med min far, mine brødre og svigerinner.
Matinteressen har vi søsknene arvet av far -så jeg må prøve og finne på noen spennende smaker,
forskjellige tilberedningsmåter og kanskje noe som mine brødre ikke har smakt før -så lillesøster
(ja, jeg er fremdeles lillesøster, selv om jeg snart er halveis til 100) kan imponere litt.
Mange tror at vi matbloggere alltid lykkes på kjøkkenet, men det hender vi feiler også !

Hva skal man servere til 'folk' som har smakt og laget det meste ??
Kald, litt hot thaisalat med gode reker til forrett.
Servert med en god champagne : Alexandre Bonnet Grand Réserve, Brut

Utradisjonell svinestek med asiatiske smaker tilberedet i Crock-Pot med godt tilbehør.
Rødvin til Asiatisk pulled pork bør være viner som har mye friskhet, har en viss sødme, samtidig som de har bare et moderat innslag av garvestoffer og eikepreg.
Valgte en 100% Barbera, lagret på ståltanker : Pietro di Campo Silenzio Barbera 2014

Avslutter med en fløyelsmyk, søt og syrlig dessert.
Det blir en salig blanding av gode smaker, håper det smaker ✿✿



Det ligger link til oppskriftene i navnet på retten.

Thaisalat med reker
Lager ett stort fat med kjempegod "fingermat" !!
Reker med Thailandske smaker, servert i hjertesalat - Hot & Godt !!


Pulled pork i Crok-Pot - Asian style
Asiatisk inspirert svinestek tilberedt i Crock-Pot.
Jeg serverte pulled pork med ovnsbakte søtpotetet, rødløk, maiskolber, den sykt gode sausen og
drysset over litt frisk hakket basilikum.
Skikkelig snadder ♫♪


Nydelig, fløyelsmyk dessert med hvit sjokolade
De syrlige limemarinerte jorbærene løfter retten og er kjempegodt etter ett smakfullt måltid.


Alexandre Bonnet Grand Réserve, Brut

  • Varetype:Champagne, brut
  • Land/distrikt:Frankrike, Champagne, Øvrige
  • Passer til:Fisk   Skalldyr   Apertiff  


  • :
  • Farge:Middels dyp strågul.
  • Lukt:Sval og litt utviklet aroma av eple, sitrus og blomst, hint av jord.
  • Smak:Frisk og preget av eple og sitrus, innslag av brøddeig og jord.
  • Råstoff:Pinot Noir 80%, Chardonnay 20%
  • Metode:Håndplukkede druer, tradisjonell vinifikasjon med bl.a. annengangsgjæring. Ikke fatlagret, 30 md. flaskemodning.
  • Innhold:Alkohol 12,50%Sukker: 9,60 g/lSyre: 5,70 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent:Alexandre Bonnet








                                                                                                                                                               
✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
Pietro di Campo Silenzio Barbera 2014
  • Varetype:Rødvin
  • Land/distrikt:Italia, Piemonte
  • Årgang: *)2014
  • Passer til:Lyst kjøtt   Storfe   Småvilt og fugl  








  • Farge: Middels dyp blårød. 
  • Lukt:
  • Aroma med preg av mørke bær, urter og trekrydder.
  • Smak:Fruktig og lett undermoden stil, preg av mørke og røde bær, frisk ettersmak.
  • Råstoff:Barbera 100%
  • Metode:Druene presses og fermenteres på temp.kontr. ståltanker i 8-10 dg. Lagres i 6 md før tapping.
  • Innhold:Alkohol 13,00%Sukker: 5,00 g/lSyre: 6,00 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent:Pietro di Campo













⋱ ⋮ ⋰ ⋰
.((¯`´¯) Ha en smakfull aften !!!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿


God Påske - Hamar stasjon

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar