11 april 2016

BIFFSALAT med avokado & fetaost ♫


Smaksrik, mektig salat, full av proteiner og vitaminer !!
God, enkel og helt grei middag spør du meg !
Spis & Nyt ♫

Du trenger til 2 porsjoner:
  • 400 g ytrefilet
  • Salt
  • Pepper
  • Solsikkeolje
  • Meierismør
  • 6 små tomater
  • 100 g ruccola
  • 1/2 liten rødløk
  • 1/2-1 rød/gul eller orange paprika
  • 1 avokado + litt sitronsaft
  • 100 g fetaost (jeg brukte den med hvitløk og oliven)
Dressing:
  • 4 ts virgin olivenolje
  • 1/2 ts sennep
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
Visp alle ingrediensene godt sammen.

Biff:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag pepper.
  3. Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
  4. Da er biffen medium stekt.
  5. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
  6. Krydre med litt salt.
  7. La biffen hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den i skiver.
Salat:
  1. Mens biffen hviler lager du salaten.
  2. Skjær tomater i to deler.
  3. Skjær rødløk i tynne strimler.
  4. Skær paprika i biter/strimler.
  5. Del avokadoen i to, fjern stenen og skinnet og skjær den i skiver. Dynk over litt sitronsaft, så den ikke blir brun.
  6. Skjær fetaost i biter.
  7. Legg ruccola på ett stort fat -eller rett på tallerkener, legg på paprika, tomater, rødløk og avokado.
  8. Legg på fetaost (og eventuelt oliven og hvitløk) -og drypp over dressing.
  9. Skjær biffkjøttet i strimler og legg dem på toppen.
  10. Kan gjerne serveres med godt brød.

Grønnsaker 
Steker biff 
Spis & Nyt ♫
Ingredienser til salaten ♫  
Ingredienser til dressing ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF