Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

onsdag 20. april 2016

Fiskegrateng med torsk og makaroni ♥ஜ


Fiskegrateng med makaroni er en kjær gammel rett som de fleste husker fra barndommen 
Serveres gjerne med kokte poteter og revet gulrot dynket med litt sitronsaft.
I tillegg er det godt med smeltet smør og litt Crème Fraîche Lett ved siden av fiskegratengen.

Fiskegratengen kan du forberede dagen før du steker den og oppbevare den i kjøleskapet til den
skal stekes. Praktisk med alt som er unnagjort på travle hverdager.


Til 4 porsjoner trenger du:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl lettmelk
  • ½ ts salt
  • ½ ts revet muskatnøtt
  • 100 g ukokt makaroni
  • 500 g rå torskefilet 
  • 3 stk egg
  • 1 dl strøkavring
  • 150 g revet hvitost 
  • Persille
  • Dill
  • Poteter
  • Gulrot
  • Sitron
  • Smeltet smør
  • Crème Fraîche Lett

Fremgangsmåte:
  1. Kok makaroni etter anvisningen på pakken. Sil av vannet og skyll makaronien i kaldt vann.
  2. Smelt smøret i en kjele ved middels varme. 
  3. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse.
  4. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp.
  5. La sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og revet muskatnøtt.
  6. Avkjøl sausen og rør inn lett sammenpiskede egg.
  7. Tilsett kokt makaroni.
  8. Skjær fisken i biter og bland den forsiktig inn i sausen.
  9. Hell blandingen over i en smurt ildfast form.
  10. Dryss over strøkavring (jeg brukte griljermer) og stek den i forvarmet ovn på 180 °C i ca. 40 minutter.
  11. Når det gjenstår ca 15 minutter av steketiden, strør du over revet ost.
  12. Dryss over friske urter ved servering.
  13. Server fiskegratengen med kokte poteter, revet gulrot dynket med litt sitronsaft, godt smeltet smør og en skje Crème Fraîche.
  14. Spis & Nyt ♫♪
Klar til 'montering' av fiskegrateng 
Klar til steking i 25 minutter, skal drysse over ost og stekes videre i 15 minutter 
Klar til servering 
Nom Nom 

Spis & Nyt
Smaker smaskens

Ingredienser 

2 kommentarer:

  1. Elsker fiskegrateng. Dill, sitron og creme fraiche var en ny vri som høres deilig ut. Vakker blogg med nydelige delikate bilder og perfekt for de som aldri har laget denne fiskegratengen, (min favorittmat) før.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hjemmelaget fiskegrateng ER veldig godt :) Takk for hyggelig tilbakemelding !

      Slett