02 mai 2016

Bulgursalat med asparges og vårløk ♫♪ Servert med ovnsbakt laks og rød pesto !


Bulgur er en matvare som stammer fra Midtøsten, Kaukasus og rundt Middelhavet.
Bulgur lages av durumhvete som forkokes, tørkes og knuses.
Den ligner på couscous, men da en større del av kornet blir bevart, er den mye mer næringsrik.

Denne bulgursalaten er frisk, smakfull og sunn  ♫♪
Kan gjerne spises som en god vegetarrett eller serveres som tilbehør til fisk, kylling eller kjøtt.
Passer ypperlig til grillmat !
Jeg serverte bulgursalaten med ovnsbakt laks og rød pesto !

Godt, sunt og enkelt ♫♪


Skal du servere salaten, som ren vegetarrett uten tilbehør er oppskriften beregnet til 2 porsjoner.
Servere du den med tilbehør kan den deles på 4 porsjoner.

Bulgursalat:
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts spisskummen
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts pepper
  • 2 stk vårløk, finhakket
  • 4 stk grønne asparges, knekk av den nederste delen og skjær den i biter på 1-2 cm.
  • 2 stk tomater i terninger, fjern den bløte innmaten
  • 4 ss friske hakkede urter, jeg brukte persille, basilikum, timian og koriander
  • Sitron, saften
Sånn gjør du:
  1. Kok opp vann med salt, pepper, kajennepepper, spisskummen og sukker.
  2. Tilsett bulgur.
  3. La det koke i følge anvisning på pakken. Den jeg brukte skulle koke i ca. 10 minutter.
  4. Når det gjenstår 4 minutter av koketiden tilsettes asparges og vårløk.
  5. Rør inn tomater, friske urter og smak til med litt sitronsaft når bulguren er ferdig kokt.
Jeg serverte bulgursalaten til ovnsbakt laks med pesto:
  1. Legg laks, skåret i porsjonsbiter i en smurt ildfast form.
  2. Smør på ett godt lag tomatpesto. Tomatpesto kan du selvsagt lage selv, men hvis det skal gå fort unna er det helt greit med ferdig pesto på glass.
  3. Stekes ved 200 °C i ca. 15 minutter.
  4. Legg laksen på bulgursalaten og dryss over litt ekstra urter.
Asparges, vårløk og tomat ♫
Friske urter ♫
Laks med pesto klar for steking ♫

Ingredienser til bulgursalat (mangler sitron på bildet) 
Hvis du vil lage pesto selv:
Tomatpesto med chili:
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili, finhakket
  • 100 g soltørkede tomater
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss revet parmesanost
  • 1 dl olivenolje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Rist pinjekjerner i en varm panne.
  2. Finhakk chili.
  3. Ha alle ingrediensene til pestoen i en fooodprossesor.
  4. Kjør sammen til en glatt mos og smak til med litt salt og pepper.
Kom deg ut og nyt våren  Den fineste årstiden, som går altfor fort

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF