Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 27. mai 2016

Chilimarinert laks i hjertesalat ✿ Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc 2015

OBS : Inneholder produktplassering !

Den første fredagen i mai, hvert år er den internasjonale Sauvignon Blanc-dagen:
Dagen der vinelskere over hele verden skåler for Sauvignon Blanc – den friske og smaksrike druen som har tatt verden med storm.

Matua Lands & Legends Marlborough Sauvignon Blanc 2015
- ble lansert, på vinmonopolet i Norge 6 mai 2016 og jeg har vært så heldig og fått en flaske av grossisten Treasury Wine Estates AS, som jeg hentet ut på Vinmonopolet i Hamar.

Min smaksopplevelse av vinen:
Ble litt overrasket når jeg tok første 'slurken', der var det mye smak !!
Litt uvant med så mye smak i en hvitvin, men ikke misforstå smaken var god, men som sagt litt overraskende !!
Masse pasjonsfrukt, stikkelsbær – frisk og veldig fruktig.
En spesiell Sauvignon blanc. Jeg likte den godt
Tror også den passer utrolig godt sammen asparges og en god geitost, det må jeg teste ut !

Druene til Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc er høstet i Awatere Valley, en sub-region i Marlborough som er kjølig, tørr, vindfull, og ofte med en viss høyde.
Dette skaper en helt egen karakterstikk.
En kjølig vår resulterte i lavere avkastning, men en varm og tørr sommer førte til eksepsjonell kvalitet i det som ble produsert i 2015. Til Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc ble druene valgt med omhu for å skape en mest mulig uttrykksfull og unik vin. Vinen er perfekt til lettere sommermat som salater og sjømat, men også strålende alene.


✿✿
Jeg serverte vinen til 
Chilimarinert laks i hjertesalat 
Retten passer perfekt til den smakfulle friske hvitvinen.
Dette er den perfekte retten for deg, som vil ha frisk og smaksrik mat.
Å servere små lekkerbiskener i skåler av salatblad er innbydende, godt og smart.
Passer perfekt som snacks før middagen, til forrett servert ved bordet eller ett smakfullt innslag på tapas/koldtbordet.


Du trenger:
  • 500 g laks av god kvalitet
  • 2 hvitløks fedd
  • 1 chili
  • 1 lime
  • 2 vårløk
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss olivenolje
  • 1 avokado
  • Sitron, saften
  • 10 blad hjertesalat
  • Koriander

Slik gjør du:
  1. Skjær laksen i terninger.
  2. Finhakk, press eller riv hvitløk og hakk chili.
  3. Riv limeskallet og skjær vårløken i tynne strimler.
  4. Vend grønnsakene med soyasaus, olivenolje og saften av 1 lime, tilsett laksen og bland alt forsiktig sammen og la det stå og trekke i ti minutter.
  5. Skjær avokadoen i biter, dynk over litt sitronsaft og vend den forsiktig inn i blandingen. (Nå kan du passe på og vaske hendene i sitronvann, så trenger du ikke å være redd for å klø deg i øynene)
  6. Legg laksen i salatblader. 
  7. Dryss over frisk hakket koriander.
  8. Spis & Nyt, sammen med ett glass Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc 2015 ♫♪
Matua Lands & Legends Marlborough Sauvignon Blanc 2015
✿✿
Her kan du lese ett utdrag av kopien fra pressemeldingen fra Matua på Sauvignon Blanc-dagen :
SAUVIGNON BLANC FEIRES OVER HELE VERDEN PÅ FREDAG
–DEN INTERNASJONALE SAUVIGNON BLANC-DAGEN!

Fredag 6. mai er den internasjonale Sauvignon Blanc-dagen, dagen der vinelskere over hele verden skåler for Sauvignon Blanc – den friske og smaksrike druen som har tatt verden med storm.  

Når solen står opp i New Zealand fredag 6. Mai starter den ofisielle feiringen av Sauvignon Blanc-dagen, for så å fortsette verden rundt, før feiringen avsluttes på Twitters hovedkvarter i San Francisco.

Det passer bra at festen starter på New Zealand, ettersom de er en av verdens ledende produsenter av Sauvignon Blanc. Det har de brødrene Bill og Ross Spence, grunderne av Matua, å takke for som plantet de første Sauvignon Blanc vinstokkene i Auckland i 1969. De produserte New Zealands første Sauvignon Blanc i 1974.

Matuas sjefsvinmaker Greg Rowdon sier ”Bill og Ross skapte vinen som satte New Zealand på verdens vinkart. Da de produserte den første flasken med New Zealandsk Sauvignon Blanc i 1974 syntes folk de var gærne, men de viste at de var på sporet av noe stort.”

”Allerede under studietiden på universitetet begynte interessen med å eksprimentere med druesorter som knapt noen hade hørt om på New Zealand på den tiden. I 1969 begynte de å dyrke en ”fruktsalat” av druer i en av vingårdene for å se hvilken av de som passet best i deres jordsmonn”.

”Etter å ha blitt klonet i mange år, stakk den seg virkelig ut. Allerede da visste de at den kom til å bli bra, men hadde ingen anelse om hvor populær den skulle bli. I dag er hoveddelen av Sauvignon Blanc-beplantningen på New Zealand direkte etterkommere av de rankene Matua plantet på 1970-tallet, og går under kallenavnet ”Spence Clone”.

”Verden har forelsket seg i New Zealandsk Sauvignon Blanc på grunn av dens distinkte smaksrikhet, men også fordi vinene er armoatiske, oppfriskende, upretensiøse og gir mye for pengene. Det er også viner som har mange bruksområder. Den kan nytes alene, men passer også bra til mat som fisk, skalldyr, salater, geitost og grønnsaker”, sier Rowdon. 

”Hos Matua har vi lagd Sauvignon Blanc lengre enn noen andre. Vi har eksprementert mye og vi vet hvordan vi kan få det beste i hver drue – så om du skal feire den internasjonale Sauvignon Blanc-dagen er det definitivt verdt å skåle med New Zealand aller første, Matua.”

Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc 2015

Druene til Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc er høstet i Awatere Valley, en sub-region i Marlborough som er kjølig, tørr, vindfull, og ofte med en viss høyde. Dette skaper en helt egen karakterstikk.
En kjølig vår resulterte i lavere avkastning, men en varm og tørr sommer førte til eksepsjonell kvalitet i det som ble produsert i 2015. Til Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc ble druene valgt med omhu for å skape en mest mulig uttrykksfull og unik vin. Vinen er perfekt til lettere sommermat som salater og sjømat, men også strålende alene.
Treasury Wine Estates produserer internasjonale bestselgere som Beringer, Penfolds, Lindeman’s, Wolf Blass, Rosemount, Wynns Coonawarrra Estate og Castello di Gabbiano. Porteføljen inneholder også lokale prestisjeviner som Stags' Leap, St Clemant og Etude fra California, i tillegg til Seppelt, Coldstream Hills og Devil’s Lair fra Australia. Firmaet produserer hvert år 285 millioner liter vin fra total 12 000 hektar vinmarker. Treasury Wine Estates har over 4000 ansatte i 12 land og omsetter 2 milliarder AUD. 

Fra Vinmonopolets sider:

Varetype: Hvitvin

  • Land/distrikt: New Zealand, Marlborough, Øvrige
  • Årgang: *) 2015
  • Passer til: Apertiff   Skalldyr   Fisk  
  • Kr. 175,-

  • 
  • Farge: Lys gulgrønn.
  • Lukt: Fint fokusert aroma av nesle, sitrus og urter, streif av fersken og pasjonsfrukt.
  • Smak: Ung, saftig og fint balansert. Preg av sitrus, urter og tropisk frukt, frisk ettersmak.
  • Råstoff: Sauvignon Blanc 100%
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk i temperaturkontrollerte ståltanker.
  • Innhold: Alkohol 14,00% Sukker: 2,80 g/l Syre: 8,00 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring
  • Produsent: Matua Wines
  • Grossist: Treasury Wine Estates Norway A
  • Distributør: Trebuchet AS
  • Emballasjetype: Engangsflasker av glass
  • Korktype: Skrukapsel

  • 
    Ingredienser
    Grønnsaker, laks og soyablanding Ett lite rivjern er utrolig smart å bruke på hvitløk ! Takk Libbe
    En smakfull blanding
    Snadder
    SPIS, DRIKK & NYT

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar